miercuri, mai 1, 2024

Irigaţiile redevin o prioritate în agricultura românească

Dacă până în 1989, suprafeţele amenajate cu irigaţii erau un titlu de mândrie pentru agricultura românească, parte din ele au rămas de izbelişte în ultimii ani. Ministrul Agriculturii atrage atenţia asupra acestei priorităţi.

Unul dintre obiectivele Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale este acela de a crește randamentele de producție la unitatea de suprafață, prin reabilitarea sistemelor de irigații, astfel ca până în 2020 în România să existe circa două milioane de hectare irigate, potrivit ministrului Agriculturii, Petre Daea. Acesta s-a întâlnit luni cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, Sheikh Ahmed Ali Hamas Almualla. La întâlnire au participat, de asemenea, Monica Gheorghiță, secretar de stat, și Radu Gabriel Safta, director general al Departamentului de Afaceri Globale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În cadrul vizitei, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite și-a exprimat interesul pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare între cele două state, considerând oportună prezența mai multor firme din România la târgurile și expozițiile din domeniul agricol care se organizează în Emirate.

De asemenea, oficialul a dorit să afle care ar fi oportunitățile de investiții în sectorul agricol în țara noastră.

„Ministrul Petre Daea a făcut o succintă prezentare a sectorului agricol, accentuând ideea că, în ultima perioadă, fermierii români s-au dezvoltat foarte mult, integrarea în Uniunea Europeană ajutând în acest sens. Astfel, fermierii s-au dotat cu tehnologie de ultimă generație, au început să se organizeze și obțin producții din ce în ce mai mari de la an la an. În același timp, ministrul a arătat că, unul dintre obiectivele Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale este acela de a crește randamentele de producție la unitatea de suprafață, prin reabilitarea sistemelor de irigații, astfel că până în 2020 în România să existe circa două milioane de hectare irigate”

În ce privește domeniile care ar putea prezenta interes pentru potențialii investitori din Emiratele Arabe Unite, ministrul Petre Daea a făcut referire la sectorul irigațiilor, dar și la cel legumicol, întrucât în țara noastră se realizează o producție importantă care ar putea fi valorificată mai bine prin crearea unor rețele de preluare sau unor linii de prelucrare și conservare a acestora.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.