marți, aprilie 30, 2024

Erdogan întâmpinat cu proteste la Adunarea Generală a ONU (New York): ,,NU EȘTI BINEVENIT”

Ziarul ,,Metro” din New York, a publicat pe prima pagină un semn protest, anume, fotografia  președintelui Erdogan şi titlul ,,YOU ARE NOT WELCOME”. Ziarul Metro este o  publicaţie a  metroului din New York şi se difuzează în stațiile de metrou.

Aflat la Adunarea Generală a ONU care se desfășură în SUA, Erdogan a fost întîmplinat cu proteste în stradă de către Organizațiile pentru Drepturile Omului (Human Rights Foundations). Publicaţia a publicat pe prima pagină , în interior și pe ultima pagină  texte exprimate astfel:  ,,Erdogan, nu ești binevenit!”.

În publicația de ieri, Ziarul ,,Metro”, a precizat că Turcia era o țară care dădea speranțe de democrație, iar acum s-a îndreptat către o dictatură. Au fost date publicităţii datele  următoare:

*195 de organizații mass-media au fost închise

*2.099 de școli și universități închise

*14.6674 de funcționari publici dați afară de la locul de muncă

*58. 889 de persoane care au criticat guvernul sunt arestate.

*Peste 300 de jurnaliști sunt arestați.

*Puterile  președintelui au fost sporite.

Conform publicației pe siteul  Washingtonhatti.com, împotriva lui Erdogan au fost proteste sub forma  etichetei  #Erdogan Out pe prima pagină a ziarului, unde s-au adăugat următoarele ,,dictatorii nu trebuie primiți în țări democratice și nici să li  se zică bine ai venit în America”.

Pe parcursul zile de ieri, pe rețelele socializare a fost vizibile etichete cu #ErdoganOut (Erdogan afară)

Pe ultima pagină a ziarului a fost publicată lista cu numele a 159 de jurnaliști (cu litere negre)


 

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.