miercuri, mai 1, 2024

Târgul Gaudeamus Carte Școlară, între 14 și 24 septembrie, în Piața Universității

Cea de-a XV-a ediție a Târgului Gaudeamus Carte Școlară, eveniment dedicat în primul rând elevilor, părinților sau cadrelor didactice, se va desfășura, între 14 și 24 septembrie, în Piața Universității.

Un eveniment Radio România, organizat prin prin Centrul Cultural Media, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, târgul este deschis zilnic între orele 10,00 și 19,00, cu excepția zilei de duminică, 24 septembrie, când programul este 10,00 — 15,00. Intrarea este liberă.

http://www.gaudeamus.ro/ro/manuale/index.html

„Ce vă așteaptă la Gaudeamus Carte Școlară 2017? Toate cele de mai jos și multe altele, din care fiecare poate alege ce îi place și îi este util: cea mai mare parte a manualelor, pentru diverse discipline; Enciclopedii, dicționare, culegeri, atlase, cursuri pe suport digital, lucrări pentru pregătirea examenelor, caiete de activități și fișe de lucru pentru preșcolari și elevii din ciclul primar (acestea fiind doar câteva dintre categoriile de materiale auxiliare pe care le veți găsi la târg); Beletristică — numeroase volume din literatura română și universală, incluse (sau nu) în bibliografia școlară, pe care le puteți răsfoi pe îndelete, ca să vă convingeți că merită să citiți mai mult decât fragmentele din manuale; Hărți, planșe didactice, modele tridimensionale, mobilier școlar și alte materiale din această categorie”, precizează sursa citată.

Potrivit organizatorilor, Gaudeamus Carte Școlară nu este numai locul de unde amatorii își pot procura cele mai recente apariții editoriale, ci și locul unde pot aduce cărțile de care nu mai au nevoie, dar care pe altcineva ar putea să mai bucure încă, acestea putându-și găsi „un nou cămin, prin campania ‘Cărțile se întorc acasă'”.

https://radioromaniacultural.ro/pregateste-te-cu-adevarat-de-scoala-cu-radio-romania-la-gaudeamus/

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.