luni, mai 6, 2024

Migranţii la frontieră: interceptaţi și preluaţi de efective navale ale Gărzii de Coastă.

O ambarcațiune având la bord aproximativ 100 de migranți clandestini, din câte se pare refugiați din țările Orientului Mijlociu, a ajuns sâmbătă în apele teritoriale românești, fiind interceptată și preluată de efective navale ale Gărzii de Coastă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, Ionela Păsat, ambarcațiunea cu migranți a fost interceptată de o navă din cadrul Grupului de Nave Mangalia în zona costieră a localității 2 Mai, în largul Mării Negre, și este escortată la cheul Gărzii de Coastă din Portul Mangalia.

„Deocamdată nu se cunoaște numărul exact al persoanelor de la bordul navei, nici naționalitatea lor sau portul de îmbarcare, dar după ce nava va acosta în siguranță vom efectua identificarea și triajul, împreună cu alți reprezentanți ai autorităților române. O altă ambarcațiune clandestină, cu migranți, a fost interceptată și reținută de colegii bulgari, tot în această dimineață”

Sursa: http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/ambarcatiune-cu-migranti-depistata-pe-marea-neagra-in-zona-2-mai-garda-de-coasta-a-interceptat-nava-638568.html

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.