duminică, septembrie 8, 2024

Reuniunea anuală a diplomaţiei române

La Reuniunea anuală a diplomaţiei române, ministrul afirmă că că „jaloanele esențiale” ale diplomaților români sunt: pregătirea Centenarului Marii Uniri, preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, candidatura la OCDE candidatura ţării noastre pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

„Anul acesta vă propun câteva accente speciale: pregătirea Marelui Centenar, preşedinţia noastră la Consiliul UE în 2019, candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate la ONU – cu alegeri în 2019 şi candidatura noastră la OCDE. Acestea sunt jaloanele esenţiale ale mandatului dumneavoastră. În egală măsură, avem nevoie de o diplomaţie economică mai clar orientată spre rezultate”, a declarat Teodor  Meleşcanu

Ministrul de Externe a subliniat că este nevoie şi de „o mai bună conectare a diplomaţilor români cu cele mai recente şi inovatoare proiecte ale ţării noastre”.

Meleşcanu a vorbit şi despre asigurarea preşedinţiei Consiliului UE de către României în primul semestru al anului 2019, despre care a afirmat că este o oportunitate istorică pentru politica externă a ţării noastre.„România s-a comportat în ultimii ani nu doar ca un beneficiar al politicilor NATO, ci şi ca un participant activ la definirea şi implementarea obiectivelor organizaţiei”, a spus ministrul.

Şeful diplomaţiei române a arătat că până la sfârşitul anului ţara noastră va găzdui Reuniunea Anuală de Dialog Strategic România-SUA, unde vor fi convenite acţiunile şi proiectele prioritare pentru aprofundarea relaţiei bilaterale.

melescanu_38755800

„Am extins dialogul strategic cu SUA, am reluat dialogul politico-diplomatic la cel mai înalt nivel şi am îndeplinit încă una dintre condiţiile tehnice ale unui interes major pentru cetăţenii români – programul Visa Waiver”, a afirmat Meleşcanu.

Ministrul de Externe a precizat că și-ar dori ca România și Rusia să aibă relații bune, bazate pe respect reciproc.

„Relaţiile cu Federaţia Rusă vor continua pe baza abordării descurajare şi dialog, în coordonare cu partenerii noştri euroatlantici. România doreşte bune relaţii cu Rusia, cu două premise esenţiale: respect reciproc şi respectarea dreptului internaţional. Câtă vreme dreptul internaţional este încălcat prin acţiunile Rusiei, vom sprijini pe mai departe politica de sancţiuni a UE”.

 

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.