sâmbătă, aprilie 27, 2024

Presa poloneză despre opiniile preşedintelui francez referitor la Polonia

O vie polemică se profilează astăzi, în ecoul afirmaţiilor făcute de preşedintele francez făcute recent, în cursul turnelului său efectuat în Austria, România şi Bulgaria.

Preşedintele Emanuel Macron se pronunţă pe un ton dur referitor la atitudinea guvernului polonez în privinţa directivei europene privind muncitorii detaşaţi. Atitudinea sa suscită vii dezbateri în toată Europa.

S-a remarcat faptul că preşedintele francez a evitat să întîlnească conducerea Ungariei şi a Poloniei.

Un ziar polonez, de obicei foarte favorabil lui Emanuel Macron, îşi exprimă neliniştea: aceea că aceste ţări vor avea de suferit în urma reformelor europene dorite de Franţa.

Punctul de vedere polonez: „Macron, coşmarul miilor de muncitori polonezi”

http://www.courrierinternational.com/article/vu-de-pologne-macron-le-cauchemar-de-milliers-de-travailleurs-polonais

Reputat revistă Courrier International reia textul publicat azi 25 august 2017 de GAZETA WYBORCZA – VARSOVIE .

Polonia este de fapt liderul european referitor la detaşarea muncitorilor : conform datelor Comisiei europene 460 000 de polonezi au fost detaşaţi în străinătate în 2015 şi 2016 . Sunt în joc pariuri economice enorme.

„Pentru înţelegerea situaţiei concrete să remarcăm că pricnipiul este următorul : un lucrător venit din Europa de est ( evident toată lumea face referire în primul rând la instalatorii polonezi!) primeşte salariul în ţara în care e detaşat dar continuă să cotizeze pentru asigurarea socială în ţara sa de origine .Asta permite angajatorilor francezi să-şi obţină forţa de muncă ieftină din ţările de est fără ca să plătească echivalentul taxelor franceze şi deci să realizez astfel o mare economie „.preluare din JEAN-MARCEL BOUGUEREAU, 24 .08. 2017 la ora 7H39.

http://www.lefigaro.fr/politique/2017/08/21/01002-20170821ARTFIG00260-emmanuel-macron-a-l-epreuve-du-plombier-polonais.php

http://www.larepubliquedespyrenees.fr/2017/08/24/macron-contre-le-plombier-polonais,2157968.ph

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.