miercuri, mai 1, 2024

Reacţie imediată: Ministerul Culturii surprins de acuzațiile FAIR Media-Sind privind lipsa disponibilitații pentru dialog

Ministerul Culturii și Identități Naționale este surprins de acuzațiile FAIR Media-Sind privind lipsa disponibilității pentru dialog a domnului ministru Lucian Romașcanu, în condițiile în care domnia sa s-a întâlnit cu domnul Leonard Pădureț, președintele federației, dând curs singurei astfel de solicitări venite din partea FAIR Media-Sind. Reafirmăm, cu acest prilej, disponibilitatea Ministerului Culturii și Identității Naționale pentru dialog”, a precizat MCIN.

De asemenea, MCIN constată că „poziția FAIR Media-Sind este contrară celei a multor sindicate din domeniul culturii, care susțin crearea a două sectoare distincte, cultură, respectiv mass-media, de aceea considerăm că este necesar dialogul, nu doar cu autoritățile administrației publice centrale, ci și între organizațiile sindicale”. Consiliul Național al Federației Cultură și Mass-Media FAIR MediaSind va demara procedurile legale pentru declanșarea conflictului de muncă în vederea apărării drepturile angajaților din acest sector de activitate, se arată într-un comunicat de presă al organizației sindicale, transmis miercuri AGERPRES.

În acest context, reprezentanții Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind atrag atenția asupra faptului că majorarea numărului sectoarelor de activitate de la 22 la 104, precum și desființarea sectorului cultură și mass-media, vor crea mari probleme și va face imposibilă negocierea de contracte colective de muncă, în timp ce drepturile angajaților vor fi grav afectate.

Potrivit organizației sindicale, Consiliul Național, ‘constatând lipsa de disponibilitate pentru dialog a ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, care face imposibilă negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector cultură și mass-media, a hotărât inițierea procedurilor legale pentru declanșarea conflictului de muncă’. (MCIN;AGERPRES)

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.