marți, mai 7, 2024

Deputatul CHP susține faptul că a fost înființat un nou serviciu de informații pentru profilarea opozanților lui Erdoğan

Vicepreședintele principalului partid de opoziție – Partidului Popular Republican (CHP), Bülent Tezcan, a declarat miercuri că un serviciu de informații nou înființat sub președinția turcă furnizează dovezi pentru procesele din justiție ale oponenților președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Vorbind miercuri într-o conferință de presă de la Ankara, Tezcan a prezentat un document care demonstrează că o instituție numită ” Agenția Națională de Securitate prezidențială ” a furnizat probe procuraturii într-un caz împotriva mișcării Gülen, pe care autoritățile turcești o acuză că a orchestrat lovitura de stat eșuată anul precedent.

Subliniind că Turcia se transformă rapid într-un regim dictatorial, Tezcan a declarat: „Aceste tipuri de servicii de informații au fost înființate de dictatori precum Hitler, Mussolini, Pinochet, Saddam și Qaddafi”.

Tezcan a adăugat, de asemenea, că oamenii din cercul lui Erdoğan, care tot declară „ducem Turcia către un nou sistem”, de fapt instituie un stat în interiorul statului.

Referendumul din Turcia din 16 aprilie a extins puterile președintelui Erdoğan și a pregătit calea pentru trecerea de la un sistem parlamentar la un sistem prezidențial de guvernare în Turcia.Între timp, Direcția Generală de Securitate a Turciei (EGM) i-a răspuns lui Tezcan printr-o declarație, spunând că ” Agenția Națională de Securitate prezidențială ” este o abreviere pentru sucursala departamentului de combatere a contrabandei și a crimei organizate (KOM) care se ocupă de combaterea infracțiunilor care amenință securitatea națională. Declarația a mai menționat că „Președinția” reprezintă departamentul KOM din cadrul EGM.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.