joi, mai 2, 2024

Soarta migranţilor: subiect de controverse bizare

Libia interzice accesul în apele ei teritoriale a navelor ONG-urilor care salvează migranți.

Marina militară libiană a anunțat joi crearea în largul coastelor Libiei a unei zone de căutare și salvare, unde va fi interzis accesul navelor străine care nu au fost autorizate în prealabil, decizie ce vizează în special navele ONG-urilor care patrulează în apele teritoriale libiene pentru salvarea migranților, relatează AFP. Libia a declarat ”oficial o zonă de căutare și salvare”, a declarat, în cursul unei conferințe de presă, generalul Abdelhakim Bouhaliya, comandant al bazei navale din Tripoli. ”Nicio navă străină nu are dreptul să intre în zonă, cu excepția celor autorizate de autoritățile libiene”, a subliniat el.

Un purtător de cuvânt al marinei, generalul Ayoub Kacem, a precizat că decizia vizează explicit ‘ONG-urile care pretind că doresc să salveze migranții clandestini în scopuri umanitare’.

”Trebuie să respectați voința noastră’ și ‘să obțineți autorizarea statului libian chiar pentru operațiunile de salvare”

Traficanții profită de haosul din Libia, de la căderea regimului colonelului Muammar Gaddafi în 2011, și ajută în fiecare an zeci de mii de migranți să ajungă în Italia în schimbul unor importante sume de bani.

Având o dotare precară, marina libiană controlată de guvernul recunoscut de ONU nu este în măsură să securizeze frontierele maritime ale Libiei și a solicitat recent ajutorul Italiei, care a inițiat o misiune de sprijin în apele teritoriale libiene.

”Prin acest anunț dorim să transmitem un mesaj clar tuturor celor care aduc atingere suveranității Libiei și nu respectă gărzile de coastă și marina”, a declarat generalul Ayoub Kacem. ”Trebuie să respectați voința noastră’ și ‘să obțineți autorizarea statului libian chiar pentru operațiunile de salvare”, a afirmat el adresându-se ONG

Anunţurile au fost făcute de autorităţile loaiale şefului guvernului de uniune naţională ( GNA)) Fayez al-Sarraj,care este recunoscut de comunitatea internaţională dar are mari dificultăţi să îşi exercite autoritatea în afara capitalei libiebne, Tripoli.Reamintim că acest guvern ceruse în cursul lunii iulie un sprijin naval din partea Italiei pentru a lupta împotriva plecărilor masive ale migranţilor clandestini de pe coasta libiană. reconnu par la communauté internationale mais qui peine à asseoir son autorité en dehors de Tripoli.

http://www.lechorepublicain.fr/monde/2017/08/10/migrants-la-libye-interdit-tout-navire-etranger-pres-de-ses-cotes_12512927.html

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.