luni, noiembrie 11, 2024

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, într-un briefing de presă

„România nu este țara unde s-a născut banking-ul și este foarte greu ca niște neinițiați să descopere roata în materie de activitate bancară,” a afirmat, vineri, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, într-un briefing de presă.

„Aud și eu pe la televizor vrute și vrute. Două precizări vreau să fac. În urmă cu un an-doi se vorbea despre faptul că Polonia vrea să adopte o lege privind creditele în franci elvețieni. Nu a fost adoptată nici până în prezent. Îmi pare rău că niciunii dintre dvs. (mass-media — n. r.) nu ați sesizat că au trecut doi ani de zile de când s-a spus că, gata, de mâine, Polonia adoptă legea privind creditele în franci elvețieni. A adoptat, în schimb, Croația și este în stare de conflict cu Uniunea Europeană și plătește pentru asta. Un lucru important de avut în vedere, apropo de inițiative legislative”, a precizat Isărescu.

bnr

Oficialul BNR a menționat, totodată, că, la ora actuală, circa 6.000 de debitori ai băncilor sunt protejați de Legea dării în plată, și nu 600.000, cum s-a vehiculat în spațiul public.

„Mai reținem și faptul că s-a vorbit de 600.000 de debitori ai băncilor care ar fi protejați de Legea dării în plată, cum am auzit. Vorbim de nici 6.000 de debitori și cred mai bine au fost protejați cei care au intrat în negocieri bilaterale cu băncile și au ajuns la soluții de compromis, lucru pe care noi l-am sugerat de la început. Este foarte greu ca niște neinițiați să descopere roata în materie de activitate bancară. Nu este România țara unde s-a născut banking-ul și unde avem mari specialiști în domeniul bancar. Mai țineți minte poveștile de anul trecut, că toată Europa se va lua după noi? Nu s-a luat nimeni din Europa după noi”, a punctat guvernatorul BNR.

Turcia: Proteste după ce 4 primari pro-kurzi au fost reținuți: „Atac major la adresa dreptului poporului kurd de a vota și de a fi...

Anunțul Ministerului de Interne privind înlăturarea din funcțiile lor a trei primari, reprezentând orașele Mardin și Batman, precum și Halfeti, un district din provincia Şanlıurfa și înlocuirea lor cu oficiali guvernamentali a stârnit proteste luni.

Nou campus școlar inaugurat în Constanța. „Proiect de anvergură dedicat educației.”/„Entuziasm dublat de profesionalism și multă dedicare a fost temelia.”

Porțile noului campus situat în orașul Ovidiu, din Constanța, au fost deschise pe 4 noiembrie, printr-o ceremonie alături de conducere și reprezentanți ai instituțiilor din Constanta, dar și viitori elevi, profesori și părinți.

Testamentul clericului Fethullah Gülen dezvăluie donația de drepturi de autor

Potrivit unui anunț făcut de site-ul Herkul, fundația „Cascade Trust” deține autoritate asupra redevențelor din cărțile clericului.

SUA. 3 milioane de dolari daună într-un proces de defăimare din cauza presupusei asocieri cu o „organizație teroristă”

SUA obligă plata a 3 milioane de dolari drept despăgubiri unui antreprenor turco-american care a fost acuzat în mod fals de terorism din cauza unei presupuse asocieri cu o „organizație teroristă”,

Istanbul: Creștere de peste 60% a costului vieții în octombrie

Sondajul, realizat de Agenția de Planificare din Istanbul (IPA) a Municipalității Metropolitane din Istanbul, a calculat costul vieții în Istanbul pentru o familie de patru persoane la 73.739 TL (2.000 euro) în octombrie, de peste patru ori salariul minim de 17.002 TL. (460 de euro).

Nou record în Turcia: Cele mai multe cazuri de femicid înregistrate în ultimii 14 ani

Conform raportului Platformei We Will Stop Femicide pentru octombrie 2024, octombrie a marcat cel mai mare număr de feminicide înregistrate într-o singură lună din 2010.