marți, aprilie 30, 2024

Ce vor protestatarii anti G-20 la Hamburg?

Confruntările dintre manifestanții anti-G20 și poliție, la Hamburg, s-au soldat cu 76 de răniți în rândul forțelor de ordine, au anunțat acestea din urmă, în noaptea de joi spre vineri, transmite AFP.

Manifestanții, care s-au reunit sub sloganul „Bun venit în Infern” și care cereau desființarea G20, au fost opriți de poliție după numai 300 de metri parcurși spre centrul de conferințe unde vineri și sâmbătă va avea loc summitul.

Sticle, pietre și petarde au fost aruncate asupra forțelor de ordine, care au ripostat cu tunuri cu apă. Poliția a precizat că purtătorul său de cuvânt a fost agresat de protestatari în timp ce acorda un interviu și a trebuit să se refugieze într-o mașină de pompieri. Aceeași sursă a indicat că o mașină a fost incendiată iar vitrine ale unor magazine au fost afectate.

Forțele de ordine și-au justificat acțiunea prin faptul că au cerut celor mai extremişti dintre manifestanți care defilau îmbrăcați în negru și mascați, în număr de câteva sute din cei aproximativ 12.000 de participanți, să-și descopere fața, lucru care nu s-a întâmplat. Această demonstrație, organizată la inițiativa unei „alianțe autonome și anticapitaliste”, promitea a fi una dintre cele mai ample din marja summitului. O altă mare manifestație, la chemarea mișcării de extremă stânga, este prevăzută pentru sâmbătă la prânz. Circa 20.000 de polițiști din toată Germania au fost desfășurați la Hamburg cu prilejul summitului G20 de teama unor atentate și a numeroaselor manifestații anti G20, desfășurate pe parcursul mai multor zile, la care se așteaptă o prezență de până la 100.000 de oameni.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.