duminică, septembrie 8, 2024

Turcia își intensifică operațiunile de spionaj împotriva militarilor săi din străinătate

Armata turcă și-a instruit ofițerii de la bazele NATO din străinătate să-i caute și să-i urmărească atent pe soldații dispăruți, inclusiv pe cei care au plecat din armată după tentativa de lovitură de stat de anul trecut și campania de reprimare lansată ulterior de guvern, conform unor informații apărute în media, preluate de DPA.

După puciul eșuat, peste 100.000 de persoane au fost eliminate din funcții publice și din armată, în timp ce circa 50.000 sunt în închisoare. Mulți spun că nu au nicio legătură cu tentativa de puci.

Un ordin datat 9 iunie le cere ofițerilor să adune toate posibilele informații despre foștii lor colegi, conform unor relatări apărute miercuri în ziarul german Sueddeutsche Zeitung, precum și pe rețelele NDR și WDR.

Mai exact, Ankara vrea să afle unde locuiesc dezertorii, dacă au aplicat pentru azil și dacă sunt în contact cu guverne sau media occidentale.

În afară de ofițerii de la bazele NATO, ordinul de spionaj ar fi fost trimis tuturor unităților militare turce din străinătate, ajungând astfel de sute de destinatari.

După tentativa de puci din luna iulie anul trecut, zeci de diplomați turci și membri ai armatei au cerut azil în Germania și în alte țări sau au decis să nu se mai întoarcă în Turcia de teama persecuțiilor politice.

Anul trecut, guvernul turc a instaurat o amplă stare de urgență care permite puterii să conducă prin decrete. (Agerpres)

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.