vineri, aprilie 26, 2024

Opinii britanice avizate despre viaţa financiară din România

România are multe servicii financiare interesante, are creativitate și tineri cu multă energie și poate deveni astfel un adevărat centru financiar regional în această parte a Europei, a declarat, vineri, Andrew Parmley, Lord Mayor of London, ambasador al serviciilor financiare britanice, într-un interviu acordat AGERPRES. Potrivit acestuia, mediul de afaceri va trece cu bine peste momentul ieșirii din Uniunea Europeană a Marii Britanii.

Cu toate acestea, companiile din cadrul serviciilor financiare vor avea nevoie de mai mult de doi ani, așa cum prevede articolul 50 din Tratatul de aderare, pentru a se obișnui cu noua situație. Andrew Parmley afirmă că, după Brexit, chiar dacă UE va pierde un membru și un contribuabil important, Londra va rămâne centrul financiar al Europei.

În ceea ce privește schimbările radicale din sistemul fiscal românesc, anunțate joi de membrii noului Guvern de la București, ambasadorul City of London speră că acestea vor fi urmate de o perioadă lungă de stabilitate și consecvență, care să încurajeze companiile străine să investească în România.

Lord Mayor of London a vizitat România cu scopul de a întări relațiile comerciale dintre City of London, principalul centru financiar al lumii, și București, un spațiu în care industriile bancare, de consultanță juridică și de servicii financiare sunt în continuă dezvoltare.

„Am văzut foarte multe servicii financiare interesante și am văzut multă creativitate și energie, cu precădere în zona pieței emergente de tehnologice financiară. Tinerii au multe idei grozave și, desigur, pot ajunge pe o anumită scară în România. Dar, dacă au o idee foarte bună și vor să o extindă la nivel global, vor avea nevoie de mijloace de finanțare suplimentare, iar aici Londra poate oferi un ajutor masiv. Avem lichiditatea necesară care poate ajuta antreprenorii să-și extindă afacerea la nivel global. „Cred că secretul constă în încheierea de parteneriate, iar aici Marea Britanie poate ajuta foarte mult. Unul dintre colegii mei spune mereu: „Dacă ai o persoană aici care se îngrijorează legat de o problemă, iar în Londra avem 50 de oameni care își fac griji legat de aceeași problemă, de ce nu luați legătura cu noi și vom împărți problema și soluția împreună”. A declarat Andrew Parmley, Lord Mayor of London.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.