duminică, noiembrie 17, 2024

Opinii britanice avizate despre viaţa financiară din România

România are multe servicii financiare interesante, are creativitate și tineri cu multă energie și poate deveni astfel un adevărat centru financiar regional în această parte a Europei, a declarat, vineri, Andrew Parmley, Lord Mayor of London, ambasador al serviciilor financiare britanice, într-un interviu acordat AGERPRES. Potrivit acestuia, mediul de afaceri va trece cu bine peste momentul ieșirii din Uniunea Europeană a Marii Britanii.

Cu toate acestea, companiile din cadrul serviciilor financiare vor avea nevoie de mai mult de doi ani, așa cum prevede articolul 50 din Tratatul de aderare, pentru a se obișnui cu noua situație. Andrew Parmley afirmă că, după Brexit, chiar dacă UE va pierde un membru și un contribuabil important, Londra va rămâne centrul financiar al Europei.

În ceea ce privește schimbările radicale din sistemul fiscal românesc, anunțate joi de membrii noului Guvern de la București, ambasadorul City of London speră că acestea vor fi urmate de o perioadă lungă de stabilitate și consecvență, care să încurajeze companiile străine să investească în România.

Lord Mayor of London a vizitat România cu scopul de a întări relațiile comerciale dintre City of London, principalul centru financiar al lumii, și București, un spațiu în care industriile bancare, de consultanță juridică și de servicii financiare sunt în continuă dezvoltare.

„Am văzut foarte multe servicii financiare interesante și am văzut multă creativitate și energie, cu precădere în zona pieței emergente de tehnologice financiară. Tinerii au multe idei grozave și, desigur, pot ajunge pe o anumită scară în România. Dar, dacă au o idee foarte bună și vor să o extindă la nivel global, vor avea nevoie de mijloace de finanțare suplimentare, iar aici Londra poate oferi un ajutor masiv. Avem lichiditatea necesară care poate ajuta antreprenorii să-și extindă afacerea la nivel global. „Cred că secretul constă în încheierea de parteneriate, iar aici Marea Britanie poate ajuta foarte mult. Unul dintre colegii mei spune mereu: „Dacă ai o persoană aici care se îngrijorează legat de o problemă, iar în Londra avem 50 de oameni care își fac griji legat de aceeași problemă, de ce nu luați legătura cu noi și vom împărți problema și soluția împreună”. A declarat Andrew Parmley, Lord Mayor of London.

Turcia, prinsă între Orient și Occident. În NATO, dar și parteneră în blocul BRICS, cu China și Rusia?

Turcia, membră NATO, a primit statutul de țară parteneră de către grupul de națiuni BRICS, din care face parte China și Rusia, conform presei turcești.

Erdogan vrea în Uniunea Europeană: „Nu există o explicație rezonabilă pentru blocarea procesului…”

Erdogan, vorbind la cel de-al cincilea summit al Comunității Politice Europene de la Budapesta, a vorbit despre importanța aderării Turciei la UE pentru pacea și siguranța Europei în urma unei game largi de provocări.

X, platforma cheie de informarea din Turcia, pierde clienți după alegerile din SUA. Acuzații de dezinformare

„Am dorit să informăm cititorii că nu vom mai posta de pe niciun cont editorial oficial al Guardian pe site-ul de socializare X”, se arată în anunţul publicaţiei britanice, care are mai mult de 80 de conturi pe X, cu aproximativ 27 de milioane de urmăritori.

Incendiu în Izmir. 5 copii au murit în casă din cauza sobei. Mama era plecată să strângă fiare vechi

Cinci frați, cu vârste cuprinse între unu și cinci ani, au murit într-un incendiu la o casă provocat de o sobă în provincia vestică Izmir, din Turcia.