sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ceasul care înlocuiește cardul la plata cumpărăturilor, lansat la Cluj. Gadgetul va costa 300 de euro

Banca Transilvania, împreună cu Mondaine, Oberthur Technologies şi Mastercard, lansează ceasul BT contactless, un nou instrument de plată care poate înlocui cardul la cumpărături, în țară şi în străinătate si ce urmeaza sa fie prezentata în cadrul Techsylvania, unul dintre cele mai mari targuri dedicate pasionaților de tehnologie, organizat la Cluj-Napoca.

Ceasurile sunt elvețiene, marca Mondaine, iar pentru varianta BT contactless sunt disponibile trei modele: Clasic-Ladies, Clasic-Men si Premium-Unisex. Ceasul poate fi comandat online, pe siteul BT sau în oricare dintre sediile Băncii Transilvania şi se primeşte tot la BT, unde este activată cartela contactless care va fi inserată în cureaua ceasului. În funcție de model, costul este între 1.090 şi 1.690 de lei – aproximativ 300 de euro.

Imagini pentru Ceasul banca transilvania

Ceasul funcționează pe baza tehnologiei contactless, lansată de MasterCard.

Specificatii:

  • Ceasul BT contactless funcționează ca un card bancar prin accesul la contul curent în lei deschis la Banca Transilvania. Poate fi comandat de clienții Băncii Transilvania care au card de debit în lei sau, după caz, cardul poate fi primit împreună cu ceasul.
  • Pentru plățile cu ceasul contactless la comercianți, comisionul este zero.
  • Pentru plățile de până la 100 de lei sau echivalent, nu este necesar PIN-ul.
  • Persoanele care nu sunt clienți BT şi îşi doresc un ceas contactless trebuie să aibă cont curent la Banca Transilvania, cont care se poate deschide inclusiv online.
  • BT este lider de piață în funcție de volumele generate de cardurile proprii, cu 20% mai mari în 2016 față de anul precedent.

În 2016, Banca Transilvania a marcat o altă premieră pe piața instrumentelor alternative de plată, prin lansarea brățării contactless. În plus, facilitățile automatelor de plăți, opțiunea deschiderii online a unui cont bancar, autentificarea prin parolă unică pentru tranzacțiile online cu cardul sau robotul Livia – noul canal de interacțiune cu clienții folosind Facebook Messenger sau Skype.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.