sâmbătă, mai 4, 2024

18 persoane inclusiv președintele Amnesty International Turcia, în detenție pe motivul presupuselor legături cu Gülen

Cel puțin 18 avocați, inclusiv Taner Kılıç, președintele consiliului Amnesty International Turcia, au fost reținuți marți, ca parte a unei anchete asupra grupului Gülen din Turcia.

Taner Kılıç, Amnesty International Turci
Taner Kılıç, președintele consiliului Amnesty International Turcia.

Potrivit ziarului Hürriyet, deținuții sunt acuzați de utilizarea unei aplicații smartphone numită „ByLock”.

ByLock este considerat de autoritățile turce că este instrumentul de comunicare la  vârf între adepții mișcării Gülen, acuzată de către guvern că ar fi iniţiat tentativa de lovitură de stat la 15 iulie 2016.

Turcia a trecut peste tentativa de lovitură militară de stat din  15 iulie 2016 , care a dus la  moartea a peste 240 de persoane și la rănirea a  mai mult de o mie de persoane. Imediat după puci, guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), împreună cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, au acuzat grupul Gülen.Grupul neagă orice implicare.Zeci de mii de funcționari publici, ofițeri de poliție și oameni de afaceri au fost fie concediați, fie arestați pentru utilizarea ByLock după tentativa de lovitură de stat eșuată din  iuli,e anul trecut. (Turkey Purge)


Sursa: https://www.turkishminute.com/2017/06/06/18-including-ai-turkey-chairman-under-detention-over-alleged-gulen-links/

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.