vineri, mai 3, 2024

Vicepremierul Sevil Shhaideh: 20 de milioane de lei, pentru restaurarea și valorificarea Cetății Făgărașului

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a semnat, marți, un contract de finanțare cu fonduri europene, în sumă de peste 20 de milioane de lei, pentru restaurarea și valorificarea Cetății Făgărașului, județul Brașov.

Valoarea totală a investiției este de 21.805.731,57 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAPFE — AM POR este de 21.369.616,594 de lei , reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

„Proiectul este unul foarte așteptat de autoritățile locale și de turiști, deopotrivă, întrucât Cetatea Făgărașului este una dintre cele mai mari și mai bine conservate cetăți feudale din Europa de Est”, a declarat Sevil Shhaideh

 

„Prin semnarea acestui contract se dovedește încă o dată că fondurile europene pe care România le are la dispoziție reprezintă o sursă de finanțare extrem de prețioasă pentru conservarea patrimoniului cultural și pentru valorificarea acestuia”, a adăugat ea.

1489511391ed2992b6

Vicepremierul a subliniat că România și-a propus ca, până la finalul acestui an, să ramburseze de la Comisia Europeană 5,2 miliarde de euro.

Potrivit MDRAPFE, proiectul va fi implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, Axa prioritară 5 — „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, și vizează restaurarea, consolidarea și amenajarea/refuncționalizarea unor spații existente, din incinta cetății, prin reconstituirea, respectiv refacerea acestora.

Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.