vineri, mai 3, 2024

Un jurnalist cu deficiențe de vedere a primit sentința de 11 luni cu suspendare pentru laude la adresa lui Gülen

Un tribunal din Adana a emis joi, o condamnare la închisoare cu suspendare de 11 luni pentru jurnalistul Cüneyt Arat, pentru că l-a lăudat pe clericul turc-islamic Fethullah Gülen și mișcarea Gülen inspirată de acesta.

Anunțând știrea de pe contul său Twitter, Arat a scris: „Judecătorul Ender Genç mi-a dat o sentință de închisoare de 11 luni. Dacă nu-i laud [pe Gülen și mișcarea Gülen] timp de un an, mi-a spus că sentința îmi va fi anulată. Nu voi pleca la închisoare, sunt liber.”

Arat a fost arestat la 21 iulie pentru postările de social media care se presupune că ar lăuda  mișcarea Gülen, pe care guvernul o acuză  de  tentativa de lovitură de stat din  15 iulie 2016.

Jurnalistul cu dizabilitați a fost plasat în  arest la domiciliu purtând o brățară electronică la gleznă, până în februarie.


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/06/01/visually-impaired-journalist-given-11-month-long-suspended-sentence-for-praising-gulen/

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.