duminică, aprilie 28, 2024

1 iunie sărbătoarea copilăriei

Parcuri din toate sectoarele Capitalei vor găzdui joi evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică și vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul Național Cotroceni sau sediul Televiziunii Române.

ziua copii

 Cișmigiul Copiilor și caravana Gașca Zurli

„Cișmigiul Copiilor”, ajuns la a XVI-a ediție, face parte dintre evenimentele pregătite de Primăria Municipiului București, prin ARCUB, pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului.

Pe scena din centrul Parcului Cișmigiu, între orele 11,00 și 21,00, vor avea loc reprezentații de dans, recitaluri corale și concerte, printre artiști numărându-se grupul DoReMi, corul de copii Allegretto, Corul de copii Radio, grupul vocal Melodia, dansatorii de la școala Show Dance Art și grupul vocal Sunetul Muzicii.

Ziua se va încheia cu trei dintre cele mai în vogă nume ale momentului în muzica românească: formația The Motans, precum și solistele Alina Eremia și Nicole Cherry.

Tot în Cișmigiu, în locul numit „La Cetate”, marionetele și actorii independenți vor pregăti spectacole de teatru, reprize de dans și jocuri antrenante. Printre reprezentații se va număra spectacolul „Rapunzel”, pus în scenă de asociația Creas, care transpune în teatru de păpuși cunoscutul basm al fraților Grimm. „Ursul păcălit de vulpe” va prinde viață datorită artiștilor din trupa de teatru Mirciolino, iar concertul muzical pop-rock al marionetelor companiei de teatru Pur Anima promite să amuze întreaga asistență. Vor mai fi prezente compania de teatru Interactiv și trupele de teatru Mușchetarii și MagicArt.

Pe aleile parcului, copiii vor putea participa la ateliere de origami, arta actorului, pictură, fun science, reciclare creativă, păpuși de mână, percuție, tobe africane sau pantomimă.

„Maeștrii de la Cortul Magic vor încânta publicul curios cu numerele lor captivante. Vor evolua, începând cu ora 15,00, nume cunoscute precum Teo Magic Show, Ștefania Bănică, Emil Drăgan sau Magi Tot. Celebrul iluzionist Rothini va încheia seara de magie cu trucurile sale ce țin asistența cu sufletul la gură” ARCUB.

 

 

 

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.