duminică, aprilie 28, 2024

Noaptea Muzeelor În Bucureşti 54 de muzee şi prieteni ai muzeelor sunt de găsit pe harta evenimentului

Ediția din acest an a evenimentului „Noaptea Muzeelor” înregistrează un nou record, 212 participanți din întreaga țară urmând să ofere vizitatorilor, pe 20 mai, evenimente și programe extinse.

„Sâmbătă, 20 mai, ne vedem pe străzile Capitalei și în țară pentru a savura toate evenimentele și programele extinse pe care muzeele și prietenii Nopții Muzeelor le-au pus la cale. Ediția de anul acesta înregistrează un nou record: 212 participanți își deschid porțile în toată țara de Noaptea Muzeelor, dintre care 170 sunt muzee. Evenimentele încep în unele puncte muzeale chiar din cursul dimineții și se încheie la 4,00 dimineața”, a informat echipa Nopții Muzeelor , prin intermediul unui comunicat de presă.

În București, 54 de muzee și prieteni ai muzeelor sunt de găsit pe harta evenimentului care poate fi descărcată digital de pe site-ul: http://noapteamuzeelor.ro/wp-content/uploads/2017/05/Harta_bucuresti-web.jpg.

O versiune tipărită a hărții va putea fi găsită, sâmbătă, la sediilor tuturor participanților. Cei care doresc să intre în posesia ei mai devreme, o pot găsi la cafeneaua din incinta Muzeului Hărților și al Cărții Vechi (str. Londra nr. 39), vineri între orele 10,00 — 20,00.

Cei care vor să pedaleze de Noaptea Muzeelor dar nu au bicicletă, pot să își facă un card I’Velo și să folosească una dintre cele 180 de bicicletele disponibile în stațiile automatizate.

„Pentru posesorii de smartphone, Noaptea Muzeelor va fi mai interesantă prin intermediul aplicației Questo care lansează trei trasee deosebite pentru acest eveniment. Veți descoperi trei obiective interesante prin intermediul indiciilor și a unei povești virtuale incitante: Cimitirul Bellu, Muzeul Aviației și Casa memorială Tudor Arghezi. Questo e disponibil gratuit pe link-ul questoapp.com/download-app/”, se menționează în comunicat.

Vizitatorii sunt sfătuiți să respecte întocmai circuitele stabilite de muzee pentru eveniment și îndrumările personalului care asigură ghidajul. Programele se găsesc pe siteul: www.noapteamuzeelor.ro sau pe harta Nopții Muzeelor.

Casa “Filipescu – Cesianu” Casă Memorială “George și Agatha Bacovia” Casă Memorială “Ion Minulescu și Claudia Millian” Casă Memorială “Liviu și Fanny Rebreanu” Casă Memorială “Tudor Arghezi – Mărțișor” Muzeul “Ligia și Pompiliu Macovei” Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cutescu – Storck Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC

Muzeul Național de Artă al României Muzeul Național Al Literaturii Române Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” Muzeul Cailor Ferate – CENAFER Muzeul de Artă “Vasile Grigore – pictor și colecționar” Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică-Minovici” Muzeul de Istorie și Cultură a Evreilor din România Muzeul George Severeanu Muzeul Militar Muzeul Național al Aviației Române Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi Muzeul Național al Pompierilor Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național Cotroceni Muzeul Național de Geologie Muzeul Național “George Enescu” Muzeul Național Tehnic prof. ing. Dimitrie Leonida Muzeul de Artă Populară “Doctor Nicolae Minovici” Muzeul Theodor Aman Muzeul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” Muzeul Victor Babeș Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu

Noaptea Muzeelor 2017: Organizații, Locuri și evenimente partenere la Noaptea Muzeelor

A.R.C.E.N. ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București Arhivele Naționale ale României EFdeN 4C Galeria Galateca Casa Experimentelor Ferma Animalelor Fundația Calea Victoriei Galeria Calea Victoriei 33 Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” Metropolitan Art Galery Moara de Hârtie Oficiul Național pentru Cultul Eroilor Opera Comică pentru copii Orășelul Cunoașterii Romanian Design Week Unfinished Festival – See more at: https://www.realitatea.net/noaptea-muzeelor-2017-lista-completa-si-programul-muzeelor-participante_2063922.html#sthash.jXveaQhV.dpuf

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.