duminică, mai 5, 2024

Noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, a fost învestit oficial în funcţie

Emmanuel Macron a devenit astăzi oficial preşedintele Franţei. În discursul de învestitură, el a pledat pentru reformarea Uniunii Europene şi a promis să pună capăt diviziunilor din cadrul societăţii franceze. Noul lider de la Elysée a pus de asemenea accentul pe impulsionarea economiei şi reducerea şomajului, dar şi pe reforma vieţii politice.

Predarea ştafetei între fostul preşedinte François Hollande şi succesorul său, Emannuel Macron, a fost extrem de călduroasă. După ce François Hollande a părăsit Palatul Elysée, lui Emannuel Macron i-a fost prezentat Colanul de Mare Maestru al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare şi el a rostit o alocuţiune vibrantă.

Emannuel Macron: „Franţa va fi întotdeauna de partea libertăţii, a drepturilor omului pentru a construi pacea pe termen lung. Să corectăm excesele provocate de felul în care se dezvoltă lumea, să protejăm libertatea – aceasta este vocaţia noastră; şi vom avea nevoie de o Europă mai eficace, mai democratică, mai politică”.

Emannuel Macron a trecut în revistă trupele, 21 de lovituri de tun au fost trase de pe Esplanada Invalizilor, iar apoi noul preşedinte a strabătut Bulevardul Champs Elysée până la Arcul de Triumf, salutându-i pe francezii veniţi să-i întâmpine în ciuda câtorva averse de ploaie. O altă ceremonie a fost organizată apoi la Primăria Parisului.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.