vineri, mai 3, 2024

Amnesty proiectează numele jurnaliștilor închiși pe clădirea Ambasadei Turciei

Amnesty International a proiectat, marți noaptea, numele jurnaliștilor turci închiși,  pe fațada Ambasadei Turciei din Haga.

Protestul a venit ca un gest pentru a atrage atenția asupra „deteriorării” situației jurnaliștilor din Turcia și pentru a marca ziua de 3 mai, International PressFreedomDay, conform AI.

Printre jurnaliștii ale căror nume erau pe clădire se aflau :Mahir Kanaat de la cotidianul Birgün și Ahmet Șık de la Cumhuriyet. Numele au fost proiectate împreună cu o declarație care cerea eliberarea lor, în jurul orei 22:00, pe data de 2 mai.

„Free Mahir Kanaat” și „Free Ahmet Șık” au apărut pe clădirea ambasadei împreună cu o frază care menţiona:”Jurnalismul nu este o infracţiune”, atât în ​​turcă, cât și în engleză.

gazeteciler hollada 1

AI, de asemenea, a lansat o campanie pe Twitter la sfârşitul lunii martie, susținând jurnaliștii din Turcia, solicitând eliberarea lor, cu hashtagul #FreeTurkeyMedia.

De atunci, un cont Twitter cu pseudonimul @FreeTurkeyMedia face un apel catre utilizatorii Twitter să subscrie  #FreeTurkeyMedia, să faca o fotografie cu acesta și sa distribuie acest tweet  cu hashtagul respectiv , pentru a sprijini eliberarea tuturor jurnaliştilor din centrele de detenţie ale Turciei. (TurkeyPurge)

 

 

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.