joi, mai 2, 2024

Polițistul turc care spionaj pentru Erdogan în Elveția, a fost arestat.

Polițistul rutier din Elveția de cetățenie turcă, Y.K., a fost arestat după și pus sub acuzație de spionaj în favoarea  guvenului turc. Polițistul Y.K., a fost acuzat că tar fi trimis informațiile din secția de poliție în legătură cu unii cetățeni turci din Elveția, Asociației lui Erdogan din Europa,   UETD, după care aceste informații ajungeau la Consulatul turc din Elveția.

Conform ziarului Avrupa Postasi care a are  ca sursă ziarul Basler (cotidian), polițistul care este acuzat de spionaj în favoarea guvernului turc, a oferit de mai multe ori posibilitatea ca oficialii ai UETD (asociație de lobby a partidului AKP în străinătate), să desfășoare ședințe în Sediul Central al Poliției elvețiene ‘Basler Zeughaus’, unde se aflau armele poliției, muniții și materiale de acest fel.

În afara oficialilor de securitate, în sediul  poliției ‘Basler Zeughaus’, nu poate intra nimeni. La ședința UETD desfășurată în sediul poliței, președintele UETD-Elveția, Murat Șahin a ținut un discurs.

Judecată urmată de decizia arestării

Departamentul de Poliție Regională din Basel, a precizat că mai întâi s-a făcut o cercetare detaliată pe numle polițistului rutier Y.K., după care a fost dat în judecată din cauza încălcării  secreturlui regimului informațiilor și al documentelor oficiale. După care Procuratura a eliberat un mandat de arestare pe numele YK.

politia

Acest caz de spionaj a ieșit la iveală după ce unul din membrii ai UETD a distribuit presei o poză din care reieşea clară ce se petrecea la o ședință a UETD desfășurată acum trei ani în sediul poliției. Conform unui martor, polițistul Y.K.,  a furnizat o mulțime de informații secrete care se aflau în calculatoarele din Sediul Central al Poliției Basel către oficialii UETD din Elveția.

Aceste informații se refereau în principal la opozanții lui Erdogan. Drumul lor ulterior era clar: ajungeau prin consulatul turc, în Turcia.


 

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.