duminică, aprilie 28, 2024

Institutul Cantacuzino va fi reorganizat

Institutul Cantacuzino va fi reorganizat după trecerea sa efectivă în subordinea Ministerului Sănătății, a declarat vineri seară, la TVR 1, ministrul Florian Bodog.

„Institutul Cantacuzino va trece prin Hotărâre de Guvern, cred că 10 zile sau 11 zile mai avea de stat pe transparență decizională HG cu trecerea institutului. El va trece în structura Ministerul Sănătății și va fi reorganizat. În ce sens va fi reorganizat? Va exista zonă de cercetare, va exista zonă de producție și vor exista laboratoarele de referință pe care Ministerul Sănătății le poate folosi pentru a desfășura activitatea, însă, în același timp, nu așteptăm să îl trecem în patrimoniul nostru și pe urmă să vedem ce facem cu el, nu”, a afirmat demnitarul. El a spus că reprezentanți ai Institutului Pasteur din Franța doresc să facă cercetări comune cu Institutul Cantacuzino.”Am avut întâlniri și au avut și dânșii întâlniri cu Institutul Pasteur din Franța care este un partener tradițional al Institutului Cantacuzino. Institutul Pasteur fiind un institut științific și care dorește să facă o aplicație comună cu Institutul Cantacuzino pe fonduri europene pentru a face cercetări comune, pentru a lucra împreună”, a mai spus ministrul Bodog. Totodată, Florian Bodog a afirmat că la Institutul Cantacuzino se poate face cercetare, însă nu se poate produce vaccin pentru a acoperi necesarul României. „Asta nu rezolvă însă, pentru moment, problema producției de vaccin și specialiștii spun că ceea ce se găsește ca echipament la Institutul Cantacuzino se poate face cercetare, însă nu se poate produce vaccin pentru acoperi necesarul pentru România. (…) Vreau să avem vaccinuri produse în România pentru că atunci nu mai depindem de…”, a mai afirmat ministrul.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org