vineri, mai 3, 2024

Așa păcălesc poporul.. Consilierul principal al lui Erdogan, Yiğit Bulut: România, Grecia și Bulgaria se vor transforma în paşalâc

Consilierul principal al președintelui Erdogan, Yiğit Bulut, a susținut un discurs neo-otomanist într-un reportaj acordat televiziunii de stat (TRT). El a precizat că în primul rând Balcanii şi fostele ţări care au fost sub conducerea Imperiului Otoman vor să fie conduse din nou din Istanbul.

Vă prezentăm reportajul în întregime a lui Yiğit Bulut: ,,Balcanii se îndreaptă către Turcia. Balcanii se întorc către centrul regiunii, spre capitală. În rândul populației din Grecia, România și Bulgaria se discută despre acest aspect. Nu contează ce spune Uniunea Europeană, care ar putea fi noul scenariu al Turciei, despre acest lucru vorbesc oamenii. Poate că guvernele nu pot vorbi din cauza presiunilor exercitate de Germania, dar populația știe foarte bine istoria Imperiului Otoman. A început să se discute despre cum vor fi conduși de la Istanbul. Uitați, acest lucru este foarte clar. În Orientul Mijlociu oamenii se întreabă despre cum vor fi cârmuiți de la Istanbul. În Asia centrală se discută despre “Cum vom fi ghidați de la Istanbul.” În Africa se vorbește “Cum vom fi dirijați de la Istanbul.” În urma acestor aspecte se observă caracteristica specială a Istanbulului, aceea de a deveni din nou capitală.”

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.