luni, mai 6, 2024

Erich Schmidt, specialist din Serviciul de Informații al statului German: “Inițiativa puciului eșuat a fost plănuită de Erdogan.

Expertul Serviciului de Informaţii al statului Federal German, Erich Schmidt Eenboom, a făcut declarații cutremurătoare în legătură cu Puciul eșuat din 15 Iulie în Turcia.

La programul de la canalul ZDF TV, Eenboom a declarat că inițiativa puciului eșuat a fost pregătită de Erdogan.

Pe canalului german tv, Erich Schmitdt Eenboom a făcut declarații în legătură cu planurile din spatele puciului.

Declaraţii Eenboom: ,,Conform analizelor CIA, puciul eșuat a fost plănuit de către Erdogan pentru a împiedica o adevărată lovitură de stat îndreptată împotriva sa. BND (Serviciul de Informații al statului Federal German), CIA (Serviciul deInformații SUA) și alte Servicii de Informații ale statelor Occidentale, au precizat că nu se află nici o dovadă că în spatele puciului eșuat s-ar fi aflat F. Gulen.”

La întrebarea moderatorului emisiunii: ,,Atunci, de ce Erdogan face aceste acuzații?, Erich Schmidt Eenboom răspunde: ,,Pentru că această cale este cea mai ușoară modalitate de a-i incrimina și a-i extermina.”

Erich Schmidt Eenboom: ,,CIA și celelalte servicii de Informații au capacitateate a de a se infiltra în cel mai secret sistem de comunicații și conform informațiilor acestor servicii, puciul eșuat a fost înscenat de către Erdogan însuşi.”

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.