luni, mai 6, 2024

Turcia: Spuneți NU în kurdă – S-a interzis melodia ,,Bejin-Na”, compusă pentru referendum.

Melodia ,,Bejin Na” care este cântată de partidul pro-kurd opozant al lui Erdogan, HDP (Pardidul Populist Democrat) la acțiunile pentru referendumul din 16 Aprilie, a fost interzisă de către prefectura provinciei Șirnak (provincie unde etnicii kurzi sunt reprezentați numeric).

În legătură cu interzicerea melodiei Bejin Na (spuneți Nu), prefectura Șirnak a declarat următoarele: Melodia compusă în limba kurdă Bejin-Na a fost interzisă din motivul că în Constituția Republicii Turcia, este menționat ,,Turcia este o țară și națiune cu entitate indivizibilă. Limba ei este Turcă „.

În cele menționate s-a mai adâugat că în melodia kurdă sunt acomodate exprimări care duc oamenii la ură și ostilitate.

Toate instituțiile statului turc muncesc pentru campania referendumului lui Erdogan pentru a zice DA. În toată Turcia acțiunile pentru campania referendumului NU sunt interzise și se interzic deschiderea saloanelor. Cei care săvărșesc acțiuni pentru campania NU, sunt atacați de fanaticii lui Erdogan sau sunt reținuți de către autorități.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.