vineri, mai 3, 2024

Cântăreţ turc incriminat pentru o nevinovată postare pe Twitter

Vina lui este că a postat de pe adresa sa de Twitter: ,, Dacă Edison vedea aceste zile, nu mai inventa becul”

Se cere o pedeapsă de 15 ani închisoare pentru un cunoscut cântăreț: Atilla Taș. Acesta a fost arestat tot în ansamblul nedreptăţilor declanşate prin operaţiunea supranumită de “Vânătoarea de vrăjitoare” şi compromite total demersul judiciar din Turcia.

Pentru că a scris la ziarul Meydan, Taș a fost reținut odată cu închiderea ziarului de către guvernul turc. De luni de zile, el este reținut sub acuzația ,,influenţarea opiniei publice împotriva guvernului”.

În codul Penal nu există o infracțiune ,,influenţarea opiniei publice împotriva guvernului”. Pentru că semnul partidului lui Erdogan este un bec, procurorul a arătat instanței ca dovadă de infracțiune, o postare pe Twitter postat de către Atilla Taș în data de 15 Noiembrie 2014: ,,Dacă Edison vedea aceste zile, numai inventa becul”. Conform procurorului instanței, aceasta este dovada incriminatoare iar infracțiunea este ,,Influenţarea unei opinii publice contra guvernului”.

Zilele trecute, instanța a acceptat aceste acuze formulate de procuror împotriva lui Atilla Taș.

Atilla Taş'ın attığı Tweet suç delili sayılmış

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.