miercuri, mai 8, 2024

Contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii în România

Potrivit acestuia, această obligativitate urmează a fi inclusă în noua Lege a dialogului social, care va fi lansată spre dezbatere imediat după intrarea în vigoare a Legii salarizării unice în sistemul bugetar.

Contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii atât în instituțiile publice, cât și în cele private, a anunțat, vineri, la Botoșani, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea.

 

„Există o solicitare a tuturor sindicatelor reprezentative la nivel național și trebuie să creăm un sistem de protecție a angajaților, astfel încât drepturile acestora să fie respectate. Legea actuală trebuie modificată astfel încât noi să creăm condițiile minime pentru respectarea drepturilor angajaților, pentru că nu vrem să influențăm foarte mult mediul de afaceri”, a afirmat Petrea.

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social consideră că Guvernul a făcut o eroare, în 2011, când a eliminat contractele colective de muncă la nivel de ramură și unitate.

„Consider că o lege adoptată prin asumare și nu prin dezbatere publică, o lege care până la urmă a înghețat dialogul social și a făcut imposibilă semnarea contractelor colective de muncă a fost o lege împotriva salariaților din România”, a declarat Gabriel Petrea.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...