duminică, septembrie 8, 2024

Licean din Constanţa, admis la tabăra de vară a Universităţii Stanford. Întrebările la care a trebuit să răspundă la teste

Alexandru Oprea, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa, a fost admis la tabăra de vară a Universităţii Stanford din SUA, la cursurile unde participă doar liceeni performanţi.

Oprea, a fost admis ca bursier la Stanford Pre-Collegiate Summer Institutes, prestigioasa tabără de vară a Universităţii Stanford din Statele Unite ale Americii. Alexandru, este pasionat de fizică, fiind premiat la diverse olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale. El a fost admis in cadrul programului „Introducere în inginerie“, ce va fi susţinut de către profesori de la Stanford, în perioada 25 iunie – 14 iulie ac. „Aici sunt admişi numai elevii foarte talentaţi din punct de vedere academic şi motivaţi pentru reuşită, din întreaga lume. Acest program oferă oportunitatea elevilor de liceu pentru a-şi dezvolta curiozitatea intelectuală şi pentru a întâlni şi colabora cu alţi elevi care au aceleaşi interese şi abilităţi.

Participanţii sunt încadraţi într-un program intensiv de studiu care prezintă subiecte ce nu sunt de obicei întâlnite în programa şcolară specifică pentru liceu“, arată profesorii de la Liceul de Informatică.

Elevul din Constanţa a susţinut o serie de probe ce au constat din realizarea unor eseuri cu tematici diferite: „De ce sunt un elev bun?“, „Impactul familiei în succesul meu“ sau „Activităţile mele extracurriculare“, prin care comisia de înscriere căuta elevi ce dovedesc o ingeniozitate deosebită, experienţă în domeniul de studiu şi bune abilităţi sociale. De asemenea, Alexandru şi-a prezentat seria de succese şi premii obţinute până acum, dar şi o prezentare din partea unui profesor care a colaborat cu el, prof. Victoria Olaru, care i-a ghidat paşii spre succes în domeniul fizicii.

Alexandru Oprea are un palmares remarcabil: medalia de argint la Olimpiada Naţionala de Fizică, obţinerea notei maxime la bacalaureatul american SAT (Scholastic Assessment Test) la disciplina matematică, Premiul III la Concursul NASA Space Settlement cu proiectul Turtle, Premiul III la Concursul International de robotica Robochallenge şi medalia de bronz la ISWEEP – Olimpiada Internaţională de proiecte de energie, inginerie, mediu, care pot fi susţinute. Concursul, organizat la Houston – SUA, în mai 2016, a avut peste 500 de proiecte din peste 70 de ţări. Alexandru Oprea a făcut parte din echipa care a realizat proiectul „Scientialab of future“, un laborator virtual de programare web.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.