marți, mai 7, 2024

Vicepremierul Sevil Shhaideh se exprimă referitor la clădirile cu risc seismic

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat sâmbătă, la Buzău, că în fiecare an Ministerul Dezvoltării alocă sume considerabile pentru autoritățile locale în vederea consolidării blocurilor cu risc seismic, dar „gradul de absorbție nu depășește 10 la sută din suma alocată”.

Potrivit vicepremierului, problema majoră o constituie refuzul proprietarilor de a pleca din imobile în perioada lucrărilor de consolidare.

sevil shhaideh seismic ile ilgili görsel sonucu

„Din acest motiv, lucrările de consolidare sunt foarte mult îngreunate. Este destul de complicat să faci o lucrare de consolidare, mai ales pe interiorul clădirii, cu locatarii în imobil”, a spus Shhaideh.

Vicepremierul a subliniat că anul acesta sunt alocate 25 de milioane de lei pentru finanțarea clădirilor cu risc seismic.

„Așteptăm solicitările autorităților locale pentru a le finanța în vederea consolidării”, a afirmat Shhaideh.

Premierul Sorin Grindeanu și viceprim-ministrul Sevil Shhaideh s-au aflat sâmbătă la Buzău.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.