marți, mai 7, 2024

Întoarcere din Afganistan. Primul detaşament românesc comandat de o femeie

O femeie la comandă, premieră în Armată. Detaşamentul condus de locotenentul Mirela Ivaşcu şi-a încheiat misiunea în Afganistan

mirela_ivascu_65985800Primul detaşament comandat de o femeie, locotenent Mirela Ivaşcu, s-a întors din Afganistan. Ceremonia de repatriere a avut loc, marţi dimineaţă, la sediul Batalionului 265 Poliţie Militară „Tudor Vladimirescu”, din Bucureşti. Evenimentul era planificat iniţial pentru joia trecută, dar a fost amânat din cauza vremii nefavorabile.Pe platoul de la Batalionul de Poliţie Militară sunt militarii care s-au întors din Afganistan. Ei au executat misiuni în Baza din Bagram.

Este primul detaşament de poliţie militară care a fost condus de o femeie locotenent.

România are în Afgansitan în jur de 600 de militari, cei mai mulţi sunt masaţi în sud, în Kandahar.

La plecarea în misiune ziarele titrau :”Romania isi uimeste aliatii din Afganistan. Aceasta femeie frumoasa va COMANDA detasamentul de politie militara”.Comandamentul Fortelor Terestre anunta atunci ca detasamentul romanesc de politie militara din Afganistan a intrat sub comanda feminina.

(Ştire transmisă de corespondentul TVR Adelin Petrişor, de la ceremonia militară, într-o Ediţie Specială a Ştirilor TVR.)

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.