sâmbătă, mai 4, 2024

Protest spontan în fața Palatului Cotroceni. Manifestanţii cer demisia preşedintelui pe motivul încălcării imparţialităţii

Un protest spontan s-a declanşat în faţa palatului Cotroceni.Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că preşedintele Iohannis a incitat la manifestarea din Piaţa Victoriei şi la încălcări ale prevederilor constituţionale.

Zona în care se află protestatarii, potrivit unor surse oficiale, a fost încercuită cu garduri de către jandarmi. Un protestatar a fost luat din rândul mulțimii de către jandarmi, după ce alții au susținut că bărbatul respectiv ar fi încercat să îi agite și că i-a lovit cu zăpadă.

Manifestanții au steaguri tricolore și pancarte cu sloganurile: „Jos labele de pe Grindeanu!”, „Trădător de țară!”, „Demisia!”, „Eu gândesc, am mintea mea, nu mă poți manipula”, „Constituția spune Președinte mediator, nu agitator”, „Domnule Președinte, am votat PSD, dar nu sunt ciuma roșie, prin urmare ascultați strada: demisia!”, „Respectați-ne votul”, „Susțin guvernul legitim”.

Oamenii strigă „Jos Iohannis!”, „Demisia!”, ”Și noi suntem români!”, „Jos cu dezbinarea!”, „Bucureșteni, veniți la Cotroceni”. Manifestanţii sunt împotriva sistemului abuziv, declarând că „ s-au jucat cu vieţile oamenilor.”

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a anunțat că aceste proteste nu sunt organizate de partidul pe care îl conduce.

Oameni simpli, foşti revoluţionari, tineri şi pensionari care nu au nici o afiliere politica acuza Preşedintele de dezbinarea poporului român.

Manifestanţii susţin guvernul Grindeanu şi îi cer să nu demisioneze.

„Partidul Social Democrat nu organizează astăzi niciun miting sau manifestație publică. Mesajele de mobilizare apărute pe rețelele de socializare nu sunt din partea PSD”, a scris liderul social democrat, pe Facebook.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.