joi, mai 2, 2024

Raportul de informaţii al Uniunii Europene: în spatele puciului eşuat din 15 Iulie nu se află Gulen, Erdogan a plănuit lista de demiteri înaintea puciului

Cotidianul The Times a publicat raportul Centrului de Informații a Uniunii Europene (INTCEN) în legătură cu anchetarea evenimentelor legate de puciul eșuat din 15 Iulie 2016.

În raport se menționează că președintele Erdogan a plănuit demiterea din funcții a celor din armată TSK, înainte de puci.

Conform și unei știri difuzate de BBC Turkce, demiterea celor din TSK era plănuită înainte de lovitura de stat eșuată. În știrea difuzată s-a menționat ,, Acest raport contrazice revendicările guvernului turc precum că în spatele puciului ar fi Fethullah Gulen”.

În raport se afirmă următoarele: ,, Decizia de a da o lovitură de stat s-a luat din frica apropierii unor demiteri din funții. Există o probabilitate ca un grup format din Kemaliștii (secularii), Gulenisti, opozanții AKP-ului și oportuniști să se afle în spatele acestui puci. Gulen are o probabilitate foarte mică de a avea un rol direct cu acest puci. Puciul eșuat a creat un efect de accelerare pentru demiterile plănuite dinaintea puciului”.

Cotidianului Times subliniază faptul că simpatizanții lui Fethullah Gulen nu au o putere în armată capabilă să dea o lovitură. Times a mai precizat că ,,Acest caz contrazice revendicările guvernului turc”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.