luni, iulie 11, 2022

80% dintre tinerii din  Generația Z nu susțin partidul lui Erdogan

Aproximativ 80% dintre tinerii din generația Z din Turcia spun că nu vor vota pentru Partidul Justiție și Dezvoltare, condus de Erdogan, relatează Ahval News.

Conform Gezici Research, generația Z va reprezenta 11,8% din populația adultă cu drept de vot a Turciei până când vor avea loc alegerile din iunie 2023.

„Ei nu aprobă dictarea, limbajul imperios sau dur din partea politicienilor”, a declarat președintele Gezici Research și expert în securitate internațională, Murat Gezici.

O majoritate covârșitoare a tinerilor spun că vor vota pentru Alianța Națională, din partidul de opoziției, dacă alegerile prezidențiale vor merge în al doilea tur.

„Pentru că ei văd guvernul ca fiind mai opresiv și mai controlant”, explică specialistul.

Generația Y are ultimul cuvânt

Rezultatul următoarelor alegeri vor fi decise de generația Y, născută între 1980 și 1999. Această categorie demografică reprezintă 32,6% din electorat și are un procent mai mare de alegători indeciși.

„Cei care își amintesc de vechea Turcie, care sunt aproape centriști, dar rămân nehotărâți, vor determina soarta acestor alegeri. 70 la sută dintre alegătorii indeciși sunt din generația Y, iar majoritatea sunt femei”, declară Gezici.

68 la sută trăiesc cu puțin peste 300 de dolari

În total, sunt mai puțini alegători indeciși pe măsură ce se apropie alegerile. Compania de sondaj informează că rata actuală a fost de 16%, dintre care 92,7% erau alegători sub 40 de ani.

„Din acest grup, 68% trăiesc cu mai puțin de 5.500 de lire, 318 de dolari, pe lună. Criza economică obligă pe cei indeciși să ia o decizie și, adesea, îi apropie de un partid de pe frontul opoziției”, explică acesta.

Dintre toți participanții, atât din generația Y, cât și din generația Z, 72 la sută au spus că au probleme financiare și 76 la sută au considerat că economia nu se va rezolva până la anul.

Per total, 56,8 la sută au spus că un candidat al opoziției ar fi un președinte mai bun, în timp ce 43,2 la sută nu crede nici în opoziție.

Cutremurător! Datele oficiale: Peste 330.000 de persoane reținute și 100.000 închise, de la puciul eșuat

Într-o declarație din timpul unui eveniment care a marcat tentativa de lovitură de stat, Süleyman Soylu a spus că în prezent sunt 19.252 de persoane în închisoare pentru legături cu Mișcarea Gulen.

Magia Bairamului de pe vremuri. Cum obișnuiau să sărbătorească musulmanii din Dobrogea 

Ziua de bairam pentru copilul musulman din Dobrogea era cea mai fericită zi. Părinții îl luai haine noi și urmau de dimineață să meargă cu colindul împreună cu prietenii, unde primeau mici cadouri. Unde mai pui că, trei zile aveau și liber de la școală. Așa, își amintesc zilele de Bairam, Ozgur Seit, tătar ieșit la pensie, din Mangalia și vecinul său turc, care obișnuiește să-l viziteze.

Numărul vizelor Schengen respinse s-au triplat: Turcia face apel către Consiliul Europei

Potrivit raportului transmis APCE, țările Uniunii Europene au respins 4% din cererile de viză Schengen ale cetățenilor turci în 2014. Dar, această cifră a crescut la 12,7% în 2020, marcând o creștere uimitoare de 300%.

Turcia: Guvernul îi obligă pe primari să obțină aprobare pentru întâlnirile cu oficialii străni

Noul regulament a atras critici din partea primarului Istanbulului, Ekrem İmamoğlu, care a spus că „astfel de măsuri nu au nicio semnificație în afară de a arăta decăderea managementului central în ochii publicului”.

Proteste la nivel național, după ce un cardiologist a fost ucis de un pacient

În conformitate cu declarația, zeci de medici și lucrători din domeniul sănătății, inclusiv cei mai mulți membri ai TTB, au intrat în grevă de două zile în diferite provincii, inclusiv Istanbul, Ankara, Çanakkale, Eskişehir, Adıyaman, Bartın, Bursa și Bolu, începând cu ora 09:00.

Rata oficială a inflației din Turcia atinge cel mai mare nivel din ultimii 24 de ani

Inflația anuală a Turciei a crescut la un nivel istoric din ultimii două decenii, ajungând la 78,62 la sută în iunie, conform...

80% dintre tinerii din  Generația Z nu susțin partidul lui Erdogan

Conform Gezici Research, generația Z va reprezenta 11,8% din populația adultă cu drept de vot a Turciei până când vor avea loc alegerile din iunie 2023.

Dreptului omului în Turcia: Scrisoare către CEDO și Consiliul Europei

Dreptului omului în Turcia: Scrisoare către CEDO și Consiliul Europei