luni, aprilie 15, 2024

6 psihologi care au analizat starea psihică a lui Erdoğan: PREZINTĂ TULBURARE DE PERSONALITATE NARCİSİSTĂ

Faptul că președintele Republicii Turcia, Tayyip Erdoğan, spune în mod deschis minciuni la toate mitingurile și cuvântările sale în fața mulțimii, distorsionează realitățile sau ține discursuri ce degenerează în accese de furie, din când în când, atrage atenția tuturor, drept pentru care psihologii, în raportul lor de analiză, i-au pus diagnosticul de tulburare de personalitate narcisistă.

Minciunile și gafele lui Erdoğan din ultimele zile constituie subiect de dezbatere în partidele de opoziție. Conform unei știri publicate în Gazete Duvar, Kemal Kılıçdaroğlu, președintele general al CHP (Partidul Republican al Poporului), principalul partid de opoziție, a solicitat unor psihologi un studiu de specialitate pe această temă.

După cum afirmă un apropiat al lui Kılıçdaroğlu, CHP a solicitat un studiu de caz în ceea ce privește starea afectivă a lui Erdoğan. Din relatările aceleiași surse, președintele general al CHP, care, acum trei ani, a apelat la 6 psihologi specialiști renumiți în Turcia pentru a analiza personalitatea lui Erdoğan, a ținut un briefing în legătură cu starea emoțională a lui Erdoğan. La acest briefing, psihologii au prezentat concluziile studiului, enumerând explicit manifestările de bază ale ”tulburării de personalitate narcisistă”:

”Particularitatea cea mai însemnată a tulburării de personalitate narcisistă constă în faptul că persoanele respective se cred superioare tuturor. Aceste persoane așteaptă în permanență să fie admirate și doresc să îi domine întotdeauna pe ceilalți, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, devin isterice. Îi exploatează fără scrupule pe cei din jurul lor și nu au niciun fel de empatie. Dacă încerci să le sugerezi că au greșit, nu vor înțelege asta niciodată, ba chiar vor nega. Aceste persoane îi înjosesc foarte des pe cei din jurul lor și lucrul acesta le creează o mare satisfacție.”


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.