vineri, aprilie 8, 2022

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară, relatează Duvar English.

45 de turci au plecat în Germania prin cadrul unui proiect de conștientizare a problemelor mediului  al organizației Mega Kilit GMBH, din orașul german Hanovra, care fost susținut de primăria Yeșilyurt, din estul Malatya.

Cetățenii turci ar fi trebuit  să stea timp de nouă zile în Germania, dar cu toate acestea, doar cei doi viceprimari s-au întors în țară.

După ce cazul a ajuns în presă, cotidianul  Artı Gerçek  a contactat doi dintre particapați care nu s-au mai întors.

Aceștia au explicat că autoritățile turce le-au furnizat pașapoarte de serviciu (gri), pentru proiecte precum Erasmus, care sunt valabile doar pe perioada proiectului, pentru călătoria lor din septembrie 2020, în Germania.

„Am venit anul trecut, dar vizita continuă. În urmă cu două săptămâni, două autobuze [din Turcia] au venit la Hamburg ”, au spus ei, adăugând că dețin acum permise de ședere temporare în Germania.

Un alt caz similiar a avut loc în urmă cu patru ani când un grup de muzică folk, format din 16 persoane, a plecat în Ungaria cu un proiect cultural, dar respectivii au  ajuns să se stabilească acolo. 

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca