luni, mai 10, 2021

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară, relatează Duvar English.

45 de turci au plecat în Germania prin cadrul unui proiect de conștientizare a problemelor mediului  al organizației Mega Kilit GMBH, din orașul german Hanovra, care fost susținut de primăria Yeșilyurt, din estul Malatya.

Cetățenii turci ar fi trebuit  să stea timp de nouă zile în Germania, dar cu toate acestea, doar cei doi viceprimari s-au întors în țară.

După ce cazul a ajuns în presă, cotidianul  Artı Gerçek  a contactat doi dintre particapați care nu s-au mai întors.

Aceștia au explicat că autoritățile turce le-au furnizat pașapoarte de serviciu (gri), pentru proiecte precum Erasmus, care sunt valabile doar pe perioada proiectului, pentru călătoria lor din septembrie 2020, în Germania.

„Am venit anul trecut, dar vizita continuă. În urmă cu două săptămâni, două autobuze [din Turcia] au venit la Hamburg ”, au spus ei, adăugând că dețin acum permise de ședere temporare în Germania.

Un alt caz similiar a avut loc în urmă cu patru ani când un grup de muzică folk, format din 16 persoane, a plecat în Ungaria cu un proiect cultural, dar respectivii au  ajuns să se stabilească acolo. 

COVID-19: Drepturile omului sunt încălcate pentru mai bine de 1.500 de copii din închisorile turcești

Pentru mai bine de 1.500 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care se află după gratii, drepturile omului...

Doi tinere reținute după un video pe TikTok pentru că ar fi „insultat pașaportul turcesc”

În declarația lor față de procuror, K.Ö. a spus că nu intenționează să insulte valoarea pașaportului turc, ele au postat videoclipul doar pentru distracție, deoarece oamenii nu pot călători din cauza pandemiei coronavirusului.