24.5 C
București
sâmbătă, septembrie 26, 2020

18 persoane inclusiv președintele Amnesty International Turcia, în detenție pe motivul presupuselor legături cu Gülen

Cel puțin 18 avocați, inclusiv Taner Kılıç, președintele consiliului Amnesty International Turcia, au fost reținuți marți, ca parte a unei anchete asupra grupului Gülen din Turcia.

Taner Kılıç, Amnesty International Turci
Taner Kılıç, președintele consiliului Amnesty International Turcia.

Potrivit ziarului Hürriyet, deținuții sunt acuzați de utilizarea unei aplicații smartphone numită „ByLock”.

ByLock este considerat de autoritățile turce că este instrumentul de comunicare la  vârf între adepții mișcării Gülen, acuzată de către guvern că ar fi iniţiat tentativa de lovitură de stat la 15 iulie 2016.

Turcia a trecut peste tentativa de lovitură militară de stat din  15 iulie 2016 , care a dus la  moartea a peste 240 de persoane și la rănirea a  mai mult de o mie de persoane. Imediat după puci, guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), împreună cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, au acuzat grupul Gülen.Grupul neagă orice implicare.Zeci de mii de funcționari publici, ofițeri de poliție și oameni de afaceri au fost fie concediați, fie arestați pentru utilizarea ByLock după tentativa de lovitură de stat eșuată din  iuli,e anul trecut. (Turkey Purge)


Sursa: https://www.turkishminute.com/2017/06/06/18-including-ai-turkey-chairman-under-detention-over-alleged-gulen-links/

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Turcia: Membrele Fancy Women Bike Ride s-au plimbat separat din cauza pandemiei COVID-19

Fancy Women Bike Ride, care a fost organizat din 2013 pentru a încuraja mersul cu bicicletele, a fost sărbătorită anul acesta prin ...

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată