sâmbătă, ianuarie 28, 2023

14 persoane au murit în 8 luni în închisoarea Menemen din cauza mediului insalubru

Deputatul CHP din Izmir, Atila Sertel, a declarat că din informațiile primite, în închisoarea deschisă Menem de Tip R din cauza condițiilor neigienice au izbucnit boli epidemice și  diverse alte maladii care au dus la moartea a 14 persoane în ultimele 8 luni. Subiectul a fost adus la ordinea de zi a Parlamentului Turciei de către Sertel, au fost formulste o serie de întrebări pregătite să fie puse Ministrului Justiției, Abdul Hamid Gul.

Apel către Ministerul Justiției

Sertel a spus „ Am obținut informații grave despre închisoarea Menemen de Tip R. O închisoare în care numărul deținuților depășește de 3 ori capacitatea normală, aceștia fiind nevoiți să doarmă în toalete și pe coridoare. Igiena nu poate fi asigurată din cauza aglomerației. Din cauza lipsei de igienă minimală și a mâncărurile nesănătoase oferite de închisoare, s-a ajuns la apariția unei epidemii. Potrivit informațiilor actuale, acum, o cameră din penitenciar se află în carantintă. Ministerul Justiției ar trebui să intervină imediat  în această problemă și să ia măsurile de precauție necesare.”

Sertel a declarat că 14 deținuți și-au pierdut viața de la începutul anului 2019 din cauza lipsei de îngrijire, a neglijenței și a altor motive din aceeași categorie, oamenii sunt condamnați să moară din cauza condițiilor insalubre din închisori.

”Ministerul Justiției și Administrația penitenciarelor în loc să ascundă această problemă populației, ar trebui mai degrabă să ia măsuri imediate,” a subliniat Sertel „ Ar trebui să li se ofere explicații rudelor deținuților, aceștia trebuie să afle ce se întâmplă cu adevărat. Este o crimă împotriva umanității  să împingi oamenii cu bună știință  să se îmbolnăvească sau să moară.”Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.