vineri, aprilie 15, 2022

14 persoane au murit în 8 luni în închisoarea Menemen din cauza mediului insalubru

Deputatul CHP din Izmir, Atila Sertel, a declarat că din informațiile primite, în închisoarea deschisă Menem de Tip R din cauza condițiilor neigienice au izbucnit boli epidemice și  diverse alte maladii care au dus la moartea a 14 persoane în ultimele 8 luni. Subiectul a fost adus la ordinea de zi a Parlamentului Turciei de către Sertel, au fost formulste o serie de întrebări pregătite să fie puse Ministrului Justiției, Abdul Hamid Gul.

Apel către Ministerul Justiției

Sertel a spus „ Am obținut informații grave despre închisoarea Menemen de Tip R. O închisoare în care numărul deținuților depășește de 3 ori capacitatea normală, aceștia fiind nevoiți să doarmă în toalete și pe coridoare. Igiena nu poate fi asigurată din cauza aglomerației. Din cauza lipsei de igienă minimală și a mâncărurile nesănătoase oferite de închisoare, s-a ajuns la apariția unei epidemii. Potrivit informațiilor actuale, acum, o cameră din penitenciar se află în carantintă. Ministerul Justiției ar trebui să intervină imediat  în această problemă și să ia măsurile de precauție necesare.”

Sertel a declarat că 14 deținuți și-au pierdut viața de la începutul anului 2019 din cauza lipsei de îngrijire, a neglijenței și a altor motive din aceeași categorie, oamenii sunt condamnați să moară din cauza condițiilor insalubre din închisori.

”Ministerul Justiției și Administrația penitenciarelor în loc să ascundă această problemă populației, ar trebui mai degrabă să ia măsuri imediate,” a subliniat Sertel „ Ar trebui să li se ofere explicații rudelor deținuților, aceștia trebuie să afle ce se întâmplă cu adevărat. Este o crimă împotriva umanității  să împingi oamenii cu bună știință  să se îmbolnăvească sau să moară.”Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.