vineri, octombrie 16, 2020

14 persoane au murit în 8 luni în închisoarea Menemen din cauza mediului insalubru

Deputatul CHP din Izmir, Atila Sertel, a declarat că din informațiile primite, în închisoarea deschisă Menem de Tip R din cauza condițiilor neigienice au izbucnit boli epidemice și  diverse alte maladii care au dus la moartea a 14 persoane în ultimele 8 luni. Subiectul a fost adus la ordinea de zi a Parlamentului Turciei de către Sertel, au fost formulste o serie de întrebări pregătite să fie puse Ministrului Justiției, Abdul Hamid Gul.

Apel către Ministerul Justiției

Sertel a spus „ Am obținut informații grave despre închisoarea Menemen de Tip R. O închisoare în care numărul deținuților depășește de 3 ori capacitatea normală, aceștia fiind nevoiți să doarmă în toalete și pe coridoare. Igiena nu poate fi asigurată din cauza aglomerației. Din cauza lipsei de igienă minimală și a mâncărurile nesănătoase oferite de închisoare, s-a ajuns la apariția unei epidemii. Potrivit informațiilor actuale, acum, o cameră din penitenciar se află în carantintă. Ministerul Justiției ar trebui să intervină imediat  în această problemă și să ia măsurile de precauție necesare.”

Sertel a declarat că 14 deținuți și-au pierdut viața de la începutul anului 2019 din cauza lipsei de îngrijire, a neglijenței și a altor motive din aceeași categorie, oamenii sunt condamnați să moară din cauza condițiilor insalubre din închisori.

”Ministerul Justiției și Administrația penitenciarelor în loc să ascundă această problemă populației, ar trebui mai degrabă să ia măsuri imediate,” a subliniat Sertel „ Ar trebui să li se ofere explicații rudelor deținuților, aceștia trebuie să afle ce se întâmplă cu adevărat. Este o crimă împotriva umanității  să împingi oamenii cu bună știință  să se îmbolnăvească sau să moară.”Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

Turcia: Școlile și-au deschis porțile în a două etapă a planului educațional

Școlile s-au deschis, pe 12 octombrie, pentru cursurile față în față conform etapei a doua a planului educațional al Turciei, relatează presa turcească.

Turcia cumpără 1,5 milioane de vaccinuri antigripale. Farmaciștii se tem că nu este de ajuns

Farmaciștii se tem că vor rămâne fără vaccinuri antigripale, deși Turcia se așteaptă la o aprovizionare de 1,5 milioane de vaccinuri împotriva gripei până pe 15 octombrie.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,