Zaman Romania

Vizitarea site-urilor ziarelor critice la adresa guvernului lui Erdogan e considerată o dovadă a terorismului

Vizitarea site-urilor ziarelor critice la adresa guvernului a fost folosită ca probă penală într-un caz de combatere a terorismului împotriva unui cetățean turc, scrie Nordicmonitor.com

Un hard disk a fost găsit de poliție pe calculatorul lui Maiorul Yusuf Akdemir, un ofițer care a fost  victimă a  epurării  masive  din armata turcă.

Potrivit unui raport întocmit de polițiști ai unității de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Poliție din Ankara, pe 28 noiembrie 2017, au fost examinate mai multe unități de hard disk proprietate a lui Akdemir.

Analiza lor a arătat că Akdemir a vizitat site-ul  ziarului Bugün în 2012 și de mai multe ori în 2015. A accesat, de asemenea, site-ul Taraf, o altă publicație critică a guvernului în 2010 și în 2012 și cel al lui RotaHaber în 2012.

Autoritățile spun că aceste fapte nu au nimic de-a face cu încercarea de lovitură de stat care a avut loc pe 15 iulie 2016. Totuși, el a fost arestat împreună cu mii de ofițeri, considerați ca părtași la  încercările  guvernamentale de epurare a ofițerilor pro-NATO.