Zaman Romania

UN TÂNĂR MALIAN SALVEAZĂ UN COPILAŞ, RISCÂNDU-ŞI VIAŢA

Imagine din scena uluitoare în care un tânăr escaladează un bloc pentru a salva un copilaş agăţat de balcon

O întâmplare recentă a făcut ca sute de mii de oameni să urmărească un mic video cu sufletul la gură. S-a petrecut în Franţa. Un copilaş atârna în gol, ţinându-se de bara balconului la etajul patru al unui bloc.

Un tânăr de pe stradă nu a pierdut vremea, a escladat doar cu puterea braţelor cele 4 etaje, a sărit pe balcon şi a salvat copilul. Evident, în aplauzele entuziasmate ale străzii.

Mamoudou Gassama: „Am fugit de pe partea cealaltă a străzii ca să îi vin în ajutor.”

Cine era salvatorul ? Un tânăr de provenienţă din Mali, care avea o situaţie nereglementată în Franţa ( fără acte ) şi căruia primarul Parisului i-a mulţumit imediat.

Un mare bravo pentru Mamoudou Gassama pentru actul său de bravură care a permis salvarea, ieri seară, a vieţii unui copil. Azi am avut plăcerea să vorbesc cu el la telefon şi să-i mulţumesc călduros. Anne Hidalgo . (Un grand bravo à Mamoudou Gassama pour son acte de bravoure qui a permis de sauver hier soir la vie d’un enfant. J’ai eu plaisir à m’entretenir avec lui aujourd’hui par téléphone, afin de le remercier chaleureusement )

Mai mult, tânărul erou african Mamoudou Gassama, devenit eroul francezilor peste noapte, va fi „naturalizat francez „ şi graţie performanţei sale uluitoare va fi integrat în corpul de pompieri SAMU!

Noul erou al Franţei, malianul care a salvat un copilaş, primit de Preşedintele Franţei.

Chiar şi Preşedintele ţării l-a întâlnit azi pe curajosul tânăr care nu a ezitat să îşi rişte propria viaţă pentru a salva un copilaş.

E o poveste care, fără nici o îndoială, emoţionează.

Umanitate, curaj şi spirit de sacrificiu.

Tatăl copilului lăsat fără supraveghere va fi deferit justiţiei.(C.L.)

http://www.france24.com/fr/20180528-france-malien-papiers-sauve-enfant-paris-va-etre-recu-macron