Zaman Romania

Un studiul Reuters arată că 60% dintre turci nu au încredere în mass-media

Șaizeci la sută din populația turcă nu are încredere în știrile publicate în mass-media, potrivit unui Raport al Știrilor Digitale publicat joi de Institutul Reuters pentru studiul Jurnalismului din Oxford.

Raportul, care este emis în fiecare an, a arătat că mass-media este în mare parte controlată de guvernul turc și că turcii urmăresc, în principal, site-urile web online și social media pentru știri.

Ponderea participanților la sondaj care consideră că acoperirea știrilor din Turcia este lipsită de influență politică a scăzut cu nouă procente față de cifra de anul trecut, scăzând la 20%, în timp ce cei care consideră că acoperirea știrilor nu depinde de factori economici reprezintă 23% din participanți, cu patru procente mai puțin decât ponderea de anul trecut, a raportat Deutsche Welle

Nic Newman, autorul principal al celui de-al șaselea raport anual Digital News, a declarat pentru Fundația Thomson Reuters: „Este foarte popular să criticați social media, dar este foarte bună pentru știrile incidentale și în special în țările în care mass-media este controlată de guvern. “

Sondajul, la care au participat peste 70.000 de persoane din 36 de țări, a arătat, de asemenea, că 33% dintre subiecţii studiului din întreaga lume nu au încredere în acuratețea știrilor și 54% urmăresc știrile din social media.

Turcia este pe locul al 23-lea în sondaj din 36 de țări în ceea ce privește nivelul de lipsă de încredere în mass-media.


Sursa: https://www.turkishminute.com/2017/06/23/reuters-research-says-60-percent-of-turks-dont-trust-mainstream-media/