Zaman Romania

Turcia:Biroul prezidențial interzice funcționarilor publici să folosească WhatsApp

Biroul prezidențial din Turcia a interzis funcționarilor publici să folosească aplicații de mesagerie străine, precum WhatsApp și Telegram, în scopuri profesionale, invocând probleme de securitate, relatează Duvar English.

Biroul a făcut obligatoriu ca funcționarii publici să utilizeze programe locale după ce a finalizat lucrările de reducere a încălcărilor de securitate în sistemele de date ale funcțiilor publice.

În „Ghidul de securitate a informațiilor și comunicațiilor”, biroul a spus că angajații pot utiliza aplicațiile de mesagerie străină menționate în viața personală, dar nu atunci când efectuează operațiuni corporative.

„Dacă o anumită instituție nu are propria aplicație de comunicare, trebuie preferate aplicațiile locale și naționale ale căror furnizori se află în Turcia”, se arată în ghid.

Netflix a fost blocat în parlament

Departamentul mass-media al Parlamentului Turciei a susțiut că începând cu  26 iunie, Netflix a fost restricționat de către personalului administrativ.

Ulterior, s-a dovedit că astfel de platforme sunt încă utilizate frecvent, ceea ce afectează într-o măsură considerabilă capacitatea de internet.

De asemenea, biroul îi va face pe toți angajații să îndeplinească un sondaj pregătit special pentru a înțelege cine are informații critice sau acces la acestea.Infrastructura de securitate a instituțiilor va fi clasificată și modernizată în funcție de rezultatele sondajului.