Zaman Romania

Turcia:Anchetă parlamentară după dispariția unei tinere

O parlamentară inițiat deschiderea unei anchete parlamentare după ce o tânără a dispărut, a informat ahval.news

Meral Danıș Beștaș, parlamentar al Partidului Democrat (PDD) al Pro-Kurzilor, a inițiat  o anchetă parlamentară cu privire la dispariția studentei, Gülistan Doku.

Beștaș a subliniat că poliția nu l-a anchetat pe iubitul studentei, Zainal Abarakov, care este fratele vitreg al unui ofițer de poliție din provincia estică Tuncel, Turcia,locul unde tânăra studia.

Doku a activat politic în cadrul Universității Munzur din Tunceli, unde a fost vocală pronunțându-se pe diverse probleme, inclusiv prostituția forțată a studenților și amenzile aplicate  studenților care întârziau la cursuri.

Declarațiile familiei

Aygül Doku, sora tinerei dispărute, a declarat că a auzit despre o ceartă între studenă și Abarakov, iubitul ei, cu o zi înainte ca ea să dispară, când Abarakov i-a spus lui Doku că este căsătorit în Rusia.

Documentele poliției indică faptul că Abarakov a bătut-o pe Doku mai târziu în aceeași zi, însă bărbatul nu a fost reținut, deoarece nu există nici o plângere depusă  la poliție.

Daniș Beștaș a declarat că există afirmații conform cărora Doku ar fost forțată să intre într-un autobuz după ce a fost bătută de iubitul ei.

Poliția: Fata ar fi încercat să se sinucidă

Poliția a declarat recent familiei lui Doku că aceasta ar fi încercat să se sinucidă în octombrie, conform înregistrărilor din spital.

„Declarațiile poliției potrivit cărora cazul a fost o sinucidere indică protecția individului numit Zainal și tentativa de acoperire a dispariției fetei”, a spus Danıș Beștaș.