Zaman Romania

Turcia: Un băiețel de 2 ani a stat 13 luni după gratii cu mama sa

Un băiețel de doi ani a petrecut 13 luni în închisoare cu mama sa, în ciuda faptului că suferă de o boală la ochi, conform Turkish Minutes.

Muaz Bahadır suferă de esoforie, o boală la ochi care s-a agravat după ce tratamentul său a întârziat în timpul în care se află după gratii.

În timpul petrecut în închisoare, Muaz a întâmpinat tot felul de dificultăți. De exemplu, când mamei lui nu i-a fost permis să cumpere o oală electrică cu aburi pentru a-l hrăni cu alimente solide. Astfel, mama a trebuit să-l hrănească cu mâncarea închisorii. 

De asemenea, când a început să se târască a căzut de pe patul supraetajat. Când mama a expus problema la administrația închisorii pentru a găsi o soluție, i s-a spus să „lege piciorul copilului de pat”.

Mama lui Muaz, Nurhan Erdal Bahadır, în vârstă de 40 de ani, a fost arestată pe 7 decembrie 2018 pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen și ulterior condamnată la opt ani, nouă luni închisoare pentru apartenență la o „organizație teroristă”. 

După 13 luni de închisoare, mama și copilul a fost eliberați  în urma deciziei unei instanțe de apel. Familia a fugit din Turcia și locuiește în prezent în Grecia. Muaz va fi supus unei operații oculare pe 27 mai. Familia va începe în curând o campanie de strângere a fondurilor necesare procedurii.