Zaman Romania

Turcia: Un afacerist închis pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen a fost înjunghiat

Un om de afaceri turc care a fost închis pentru presupusele sale legături cu mișcarea Gülen a fost atacat în închisoarea Menemen din İzmir, potrivit unui jurnalist turc care trăiește în exil, citat de Turkish Minute.

Hazım Sesli a fost atacat de un alt deținut cu obiecte ascuțite în timpul unui apel telefonic către familia sa. Bărbatul a fost dus la infirmeria închisorii imediat după incident, a declarat jurnalistul Adem Yavuz Arslan, adăugând că starea sa de sănătate nu este gravă.

Atacatorul se numeşte Fatih Oktay, care este închis pe motivul a mai multor cazuri de omor calificat, declară un alt jurnalist aflat în exil, Cevheri Guven. Guven a adaugat că barbatul de 37 de ani l-a agresat pe Sesli, strigând :”trădători!”.

Sesli, 54 de ani, a fost fondatorul unei companii textile importante din provincia Ușak din Turcia și a fost condamnat în 2019 la 15 ani de închisoare sub acuzația de „terorism”. Compania sa a fost confiscată de guvernul turc după puciul eșuat din 15 iulie 2016/.

Peste 800 de companii private au fost transferate către Fondul de asigurare a depozitelor pentru economii de depozit (TMSF) din Turcia de la tentativa de lovitură de stat din cauza presupusei lor apartenențe la mișcarea Gülen, potrivit site-ului de știri Dünya.