Zaman Romania

Turcia: Twitter indisponibil după un moartea soldaților turci

Twitter a devenit indisponibil în toată Turcia imediat după atacul asupra soldaților turci din provincia siriană Idlib, informează NetBlocks.org, o organizație non-guvernamentală care monitorizează cibersecuritatea și guvernanța internetului, citatat de Gazete Duvar.

Utilizatorii furnizorului național Türk Telekom nu s-au putut conecta la Twitter începând cu ora 11.30 p.m. ora locală pe 27 februarie.

„Cu toate că nu a fost emisă încă o interdicție de difuzare a publicului, se înțelege că măsurile sunt destinate să protejeze detaliile legate de desfășurarea echipamentelor și a echipamentelor, în special partajarea de fotografii și videoclipuri de convoi care ar putea compromite operațiuni tactice”,conform NetBlocks.org .

„Turcia a adoptat o lege„ killswitch ”pe internet în 2016, permițând autorității de reglementare ICTA să suspende parțial sau integral accesul la internet din cauza nevoilor de război sau de securitate națională, fără a fi nevoie de supraveghere ministerială”, a adăugat reprezentenații organizațeiei.

Un atac aerian efectuat de forțele guvernamentale siriene în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei a ucis 77 de soldați turci.