Zaman Romania

Turcia: Tânăr paralizat, aflat după grati pentru presupuse legături cu mișcarea Gulen

Un tânăr a ajuns la paralizie din cauză că nu i s-au asigurat medicamentele necesare după ce a fost închis în penitenciarele turcești pentru presupuse legături cu mișcarea Gulen.

Veysel Avunan, în vârstă de 28 de ani a fost acuzat de apartanență la  o organizație teroristă și a fost condamnat la șase ani și trei luni de închisoare. 

Când a intrat  în închisoare, tânărul era sănătos, dar cu cinci luni în urmă s-a îmbolnăvit de meningită și tuberlucoză. Veysel nu a fost dus la doctor și nu a fost diagnosticat la tim, ca urmare a acestui lucru a paralizat, iar acum este ținut în scaun cu rotile și ajutat de colegii de celulă să poată merge la toaletă.

Sora lui Avunan povestește că fratele ei s-a îmbolnăvit în luna martie de pneumonie, iar apoi aceasta a degenerat  în meningită. 

Veysel Avunan a fost dus la spital, unde nu i s-a pus un diagnostic corect și a fost trimis înapoi în închisoare unde i s-a făcut rău și a leșinat. 

Apoi, bărbatul a fost readus la spital în stare de comă, la terapie intensivă, la Spitalul de Stat Elazigi, unde s-a depistat  în fine, că are meningită.

În raportul medical se prevede că  Veysel Avunan trebuie să urmeze un  tratament în spital timp de 12 luni, dar acesta după o săptămână a fost retrimis în penitenciarul Elazigi.

Sora lui Avunan se adresează autorităților implorând să-l ajute pe fratele ei , așa încât acesta să-și poată face tratamentul în spital. Familia lui nu are posibilități materiale și nu-l poate ajuta dacă ar fi eliberat, din acest motiv Avunan nu dorește să fie eliberat, pentru că în închisoare poate să-și urmeze tratamentul.