Zaman Romania

Turcia pe ultimele locuri în topul țărilor care a oferit sprijin financiar în timpul pandemiei

Turcia s-a poziționat pe ultimele locuri în topul țărilor care a oferit sprijin financiar cetățenilor săi în timpul pandemiei, conform Ahval News.

Potrivit unui raport al Centrului de Cercetare al Confederației Sindicatelor Progresiste din Turcia (DİSK-AR), guvernul turc este pe ultimul loc după Mexic în suma de bani pe care a acordat-o cetățenilor săi pentru a face față pandemiei. 

Suma estimată de 7,9 trilioane de dolari în numerar distribuită cetățenilor din întreaga lume, cota Turciei este de numai 1,1% din total.

Țările cu venituri superioare au furnizat sprijin în numerar în intervalul de 12,9 la sută din PIB, în timp ce acțiunile țărilor cu venituri medii și mici au fost de 3,6 la sută și 1,6 la sută. 

Folosind aceste cifre, sprijinul general al Turciei este mai mic decât cel al țărilor mult mai sărace din întreaga lume.

 „89 la sută din sprijinul economic total din Turcia au fost facilitățile și sprijinul acordat întreprinderilor, companiilor și băncilor (deținătorilor de capital)”, se arată în raportul DISK-AR.

Guvernul turc a adoptat măsuri pentru a-și sprijini oamenii, ca și omologii săi globali, dar acest sprijin a venit mai degrabă de la fondul național de șomaj, decât de la buget.