Zaman Romania

Turcia: Petiție pentru a retrage forțele turce din Siria după moartea soldaților din Idlib

Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejimi unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Birhan Er'in naaşı, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde toprağa verildi. ( Süleyman Coşkun Bozyel - Anadolu Ajansı )

Peste 60 de intelectuali din Turcia au semnat o petiție după ce 36 de soldați au fost uciși, iar alte zeci au fost răniți de forțele siriene într-un atac aerian.

Petiția „Mâinile jos de pe Siria, Aduceți soldații înapoi acasă” a fost semnată de academicieni, jurnaliști, politicieni și mulți alții, prin aceasta se solicită retragerea forțelor militare turce din Siria, unde peste 50 de soldați din Turcia au murit numai în ultima lună.

„Noi, semnatarii, vedem că țara noastră este într-un impas, copiii noștri mor în luptă într-o altă țară, reputația noastră fiind deteriorată în fața comunității mondiale  și națiunea noastră fiind folosită ca pion imperialist și de sponsori teroriști”,se spune  conform declarației care însoțește petiția.

Zeci de militari turci au fost uciși în urma unui atac aerian în provincia Idlib din Siria.O clădire situată în satul Balioun ar fi fost lovită din plin, aceasta fiind folosită drept centru de operațiuni după ce Turcia a trimis întăriri în zonă pentru a ajuta grupurile de rebeli, la începutul lunii februarie.