Zaman Romania

Turcia: Penitenciarele s-au umplut cu bebeluși. Revista Leman a pus pe prima copertă o caricatură care descrie situația: ,,Haideți, vi s-a terminat timpul de mers de-a bușelea în curte”

Numărul de mame arestate cu bebeluși de regimul despot din Turcia a ajuns la  668.  În special după 15 Iulie, odată cu instaurarea Stării de Urgență  (OHAL), sute de bebeluși și copii se află în penitenciare din cauza arestărilor mamelor lor, urmare a  prin operațiunii supranumite „Vânătoarea de Vrăjitoare”.

Numai în ultimele trei luni, 108 copii au fost nevoiți să intre în penitenciare. Numărul copiilor care se află în penitenciare cu mamele lor sunt 668, din care 149 de copii cu vârsta mai mică de un an.

Revista de umor ,,Leman” a publicat  această caricatură pe coperta sa, aducând ăn vizorul public persecuțiile trăite de memele arestate şi care nu au  nici o vină.

În caricatură  un gardian al penitenciarului le spune bebelușilor din penitenciar:  ,,Haideți, timpul vostru de mers dea bușelea în curte s-a terminat. Direcția camere…”